MİLLETVEKİLLERİ DTSO’YU ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLLERİ DTSO’YU ZİYARET ETTİ

 AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan, Osman Çakır, AK Parti yöneticileri ile birlikte Düzce'deki sivil toplum kuruluşlarını geziyorlar. Bu kapsamda milletvekilleri DTSO'yu ziyaret etti. DTSO Başkanı Metin Büyük, Meclis Başkanı Nusret Özsoy ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Ziyarette konuşan DTSO Başkanı Büyük, milletvekilleri ile merkezi hükümet ile her zaman işbirliği içinde olunması gerektiğini belirterek, "Neden işbirliği içinde olunmalı, çünkü Ankara'da alınacak bir olumsuzluk 1 buçuk milyon iş adamını etkiler. Bu anlamda hükümetle, muhalefetle, milletvekilleri ile istişare halinde olacaksınız ki yarın sıkıntı çekmeyeceksin. Buna en güzel örnek 5084 sayılı yatırımların teşviki istihdamın artırılmasıdır. 5084 2009 yılında bitmişti. Milletvekillerimiz ile bir araya geldik toplantılar yaptık. Bizim gibi 49 ilin vekilleri ile toplantı yapıldı. Teşvikin 1 yıl uzaması istendi. 1 ay sonra hükümetten yapılan açıklama da 3 yıl uzatıldığı yönündeydi. Teşvik için Düzce'ye gelenler 5 yıl için geldi peşinden gelen 3 yıl oldu. Şimdide teşvikte 4. Bölgedeyiz. Yanımızda Bolu, Sakarya 2. Bölgede batıda 4. Bölge olan bir tek Düzce var. Düzce 5084'ten sonuna kadar faydalandı. Arkadaşlar ülkemiz Ankara'dan yönetiliyor. Bunun için milletvekilleri ile merkezi hükümetle istişare içinde olmalıyız. Biz milletvekillerimizden hükümetimizden memnunuz. Alınan kararlardan memnunuz. Son alınan bir kararla 61 ülkeye vize almadan gidebiliyoruz. Aylarca vize almak için beklerdik" dedi.
Milletvekili Fevai Arslan, 5084 sayılı yatırımların teşviki yasasından en çok faydalanan ilin Düzce olduğunu belirterek "49 ili kapsayan bu yasa çıktığı zaman Ankara'da 'Bu kanun Düzce kanunu' diyenler bile oldu. 2009 da biteceği zaman 1 yıl uzatılsın denmişti 3 yıl uzatıldı. 5084 için Düzce'ye gelenler bunun 5 yıl olduğunu biliyorlardı ve bunun için geldiler 3 yıl sonrasında piyango gibi oldu. Şu anda da 4. bölgeyiz. Batıda tek il Düzce'dir" diye konuştu.
Arslan, sanayi alanında en büyük sıkıntının arazi azlığı olduğunu işaret ederek, "Bu nedenle ince eleyip sık dokumamız gerekiyor. Her gelene arsa verebilecek durumda değiliz. İnsansız hava uçaklarının yapımı için fabrika yapılacak fakat uçak pisti yapılacak arazi yok. 4. bölge için yatırım yapacakların Düzce'den başka düşünecek yeri yok" şeklinde konuştu.
Gümrük Müdürlüğü kurulması için çalışmalar yaptıklarını bildiren Arslan, "Bu işi rayına soktuk gibi fakat yüzde 100 oldu diyemiyorum. Bunun takipçisiyiz" dedi.
Arslan son olarak, Turizm alanında "Kardüz'ün peşindeyiz kendi üzerimize düşeni yaptıktan sonra yatırımcıyı davet edeceğiz. Arkadaşlar yayla yollarımız artık olmazsa olmaz. Bunların mutlaka yapacağız. Çünkü bu alt yapıyı yapmazsak yatırımcı gelmiyor gelmezde" şeklinde konuştu. Ziyarette konuşmalar ardından sohbet havasında devam eti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.