BU YÖNETİMLE TERÖRDEN KURTULAMAYIZ

BU YÖNETİMLE TERÖRDEN KURTULAMAYIZ

 Barış sürecisinde hükümetin tutumunu eleştiren Gökdemir, terör konusunda tek çözümün Milli Görüş olduğunu savundu.

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Selim Gökdemir, barış sürecini değerlendirdi.  Gökdemir,  İmralı görüşmeleri ile başlayan barış sürecinde yaşanan  gelişmeler üzerine yaptığı değerlendirmede "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan barış süreci ile ilgili kararı kendisi vermeli. Barışı gerçekleştirirken muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları ve bütün kesimlerin bir araya gelinmesi gerekir. Barışa karar verecek olan bizler olmalıyız" dedi.

Barış sürecinin kendilerini endişelendirdiğini kaydeden Gökdemir "Hükümetin iktisadi manada çalışanıyla, emeklisiyle, dulu, yetimiyle bu millete verdiği sözleri yerine getirmeyişini bir yana bıraktık. Bunları yapamayacaklarını biliyoruz. Çünkü onları iktidara getiren asıl güç bu milletin tertemiz oyları değil. Onları o koltuğa kim oturttuysa onlara hizmet ettiklerini biliyoruz. Fakat bir takım gelişmeler var. 1977'de teorik olarak kurulup 1984'te faaliyete geçen PKK'nın 30 senedir bu millete vermiş olduğu zararı ortadan kaldırmak gibi bir barış süreci yaşanıyor. Ama bizim en büyük endişelerimizden bir tanesi bu barış sürecinin kararını kimler veriyor? Bu kavgayı başlatanlar kimlerse barışı için karar alacak olanlarda onlar. Dolayısıyla bu barıştan bu ülkenin hayır beklemesi mümkün değil. Savaş gibi bir barıştır. Bu barıştan hayır telakisi mümkün değil. Aslında bu barışı gerçekleştirmesi gereken milletin bizzat kendisi. Barışı gerçekleştirilenlerin siyasi partileriyle, sivil toplum örgütleriyle, etnik yapılarıyla, Türküyle, Kürdüyle bütün kesimleri bir araya gelmesi gereklidir.Başkalarının kararları ile hareket etmemeliyiz " dedi.

Gökdemir, PKK'yı kuran asıl gücün uluslararası sermaye olduğunu vurgulayarak "Abdullah Öcalan'ın yıllar önce verdiği bir demeci hatırlatmak istiyorum "PKK'yı bitireni bitirirler" demişti. Bu ifade çok manidar. PKK'yı kuran asıl güç uluslararası sermayedir. Amerika'dır, İsrail'dir, siyonizmdir. 40 yıldır bu millete anlatıyoruz. Bütün kötülüklerin temelinde siyonizm yatmaktadır" diye konuştu.

Paris'te 3 PKK'lının öldürülmesi olayının barış görüşmelerini nasıl etkileyeceğine dair görüşlerini paylaşan

Selim Gökdemir "PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ve arkadaşlarının Paris'te katledilmesi bu barış sürecine indirilen bir darbe midir sorusuna şöyle yanıt verebilirim; Bu süreçten nemalanacak güçler olduğu gibi zarar görecek güçlerde var. Bu olayı onların yaptığı kanaatindeyiz" dedi. 

Gökdemir, terör sorununun ancak milli görüşün iktidara gelmesiyle çözülebileceğini vurgulayarak "  Amerika'ya teslim olarak bu yolda yürünmez. Başbakan barış sürecinin kararını kendisi vermeli. Devletin bir politikası ve hedefi olmalı. Türkiye bu yönetimle PKK'dan kurtulamaz. Ancak milli görüşü iktidara taşıyarak sorun çözülür" şeklinde açıklama yaptı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.