ÜÇ YILDA 90 KİLO VERDİ

ÜÇ YILDA 90 KİLO VERDİ

 

Son yıllarda Türkiye'de giderek yaygınlaşan Sağlık Bakanlığı'nın mücadele başlattığı obezite konusunda Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde başarılı sonuçlar elde ediliyor. Hastanenin Genel Cerrahi Kliniğinde 3 yıl önce kapalı ameliyatla midesine kelepçe takılan Erkan Aktaş, 180 kilodan 90 kiloya düştü. Ayrıca, Fatma Eker de altı aylık sürede 95 kilodan 65 kiloya indi. 
 

Genel Cerrahi Klinik Şefi Prof.Dr. Mevlüt Pehlivan, obezitenin asrın hastalığı olduğunu ve bu hastalıkla ciddi şekilde mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Hastanemizde obezitenin tedavisine yönelik cerrahi operasyon yapmaktayız. Bu operasyonlar ayarlanabilir mide bandı takılması, mideyi küçültme ve bağırsağın emilim yüzeyini azaltma şeklinde ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Tamamı kapalı yöntemle yaptığımız bu ameliyatlar sonrasında hastalarımız iki günde taburcu ediliyor. Vücut kütle indeksi 40'ı aşan ve 60 yaş altı kişiler ameliyat ediliyor. Yıl içerisinde 16 şişmanlık cerrahisi gerçekleştirildi." Dedi.

Pehlivan, obez hastaların mutlaka daha önce endokrinoloji ve diyet tedavilerinden sonra son çare olarak ameliyata alındığını ve cerrahi operasyonların uygulandığını vurguladı. Mevlüt Pehlivan, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin obezite ile mücadelede başarılı hedeflere ulaştığını ve Türkiye'de önemli bir merkez haline geldiğini söyledi. Almanya'dan tedaviye gelen ve 3 yıllık sürede 180 kilodan 90 kiloya düşen 20 yaşındaki Erkan Aktaş, kendisini çok rahat hissettiğini ve zayıfladıktan sonra ilk olarak gardolabını yenilediğini söyledi. Fatma Eker de, daha önce gördüğü zayıflama yöntemlerinin başarılı olmadığını, bu nedenle de ameliyat olduğunu söyledi. Eker, yapılan ameliyat sonrası 30 kilo verdiğini ve kendisini sağlıklı hissettiğini söyledi. 

İstanbul'dan gelip ameliyat olan ve 110 kilo gelen Dilek Akkurt da, "Düzce Üniversitesi'nde obezite konusunda başarılı uygulamalar yapıldığını öğrendim ve tedavi için İstanbul'dan Düzce'ye geldim. Hedefim 60 kiloya düşmektir" dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.