MÜSİAD DÜZCE ŞUBESİNDE BAYRAK İSMAİL ÇAKMAK’TA

MÜSİAD DÜZCE ŞUBESİNDE BAYRAK İSMAİL ÇAKMAK’TA

 MÜSİAD Düzce Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Düzce Belediyesi Sosyal tesislerinde gerçekleştirildi. Geniş katılımla yapılan genel kurulda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, 2012 yılının ekonomik değerlendirmesini yaptı. Genel Başkan Olpak, MÜSİAD'ın görüşlerini ortak aklın ürünü olarak ortaya koyduğunu, koymaya devam edeceğini söyledi.

Olpak, "Hedefimiz bu ülkenin bize vermiş olduğu kaynakları meşru zeminde kullanarak en iyi şekilde bu ülkeye hizmet olarak sunabilmektir. Bundan sonra da aynı doğrultuda çalışmalarımıza gayret edeceğiz. Geçen yılı 5 göstergeyle hatırlıyoruz. Birincisi hızı düşse de hala büyümeye devam eden bir Türkiye'nin göstergesi olan yaklaşık yüzde 3'e yakın bir büyüme oranı. Avrupa Birliği'nin bu yılı yüzde birler civarında küçülerek kapatacağını hatırlattığımızda 'Hala büyümeye devam ediyorum' göstergesi olan Türkiye önemli. İkincisi ise cari açık. 2011 yılında 77 milyar dolarlık bir cari açık vardı, düştü. 50 küsür milyar dolarlarla kapanacak ve henüz daha rakam açıklanmadı. Düşmesinden mutluyuz ama hala seviyesinin yüksek olduğunu görüyoruz. Üçüncü nokta ise enflasyon yüzde 6.6 seviyesine geldi. Burada enflasyonun bize verdiği mesaj ise 'Artık ben yüzde 5-6'lar seviyesine demir attım. Buralarda kalacağım, zıplayıp bir yerlere kadar gitmem. Bundan sonra yavaş yavaş da oysa aşağı yönlü gidecem' diyor. İşletmeler açısından bu önemli. Sonuncusu işsizlik. Yıl sonu rakamı zannediyorum yüzde 9.2'lerde. Yüzde 9,2 elbette bakıldığında mutlu olunacak bir rakam değil. Ama yine AB'de işsizlik ortalamasının yüzde 14-15 mertebesinde olduğunu hatırlarsak burada da bazı şeylerin hakkını teslim etmemiz gerekir. Gönlümüz istiyor ki bunu yüzde 5'in altındaki rakamlara daha hızlı bir şekilde götürelim" dedi.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise iş adamının zor olduğunu söyledi. Bayram, "Bir amaç uğruna bir araya gelmek çok zor ve sizler bu zoru başarıyorsunuz. Bir araya gelmeniz gelişmişliğin bir göstergesidir. Bu anlamda sizleri kutluyorum. Sizlerin üzerine düşen büyük görevler var. Ekonomik ve istihdam anlamda sağladığınız katkıların yanı sıra şehrin gelişmesine de katkı sağlıyorsunuz" dedi.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz, MÜSİAD'ın 57. fahri üyesi olduğunu belirterek, "Her geçen gün gelişen bir kurum MÜSİAD. Sizler Düzce'nin özeti ve özüsünüz" dedi.
Vali Yılmaz, iş adamlarından Düzce'nin 2023 vizyonuna katkı sağlamalarını isteyerek, "2023 hedefinde birleşeceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız, sizler de aynı şekilde. İş adamlarımızı ilimizin mimarlarıdır. Bu anlamda 2023 hedefinde sizin önerileriniz bizim için çok önemli. Önerilerinizi sunun bizde masaya yatırıp görüşelim" diye konuştu.
Konuşmaların ardından MÜSİAD'a yeni katılan üyelere rozetleri takıldı. Ardından kongreye geçildi. Tek liste halinde gidilen kongrede eski Başkan Cem Hatipoğlu bayrağı İsmail Çakmak'a teslim etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.