"EĞİTİMDE BAŞARIYI YAKALAMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, ilköğretim okullarımızın sınavlara hazırlanması noktasında 4 yıldır uygulanan İnteraktif Eğitim Projesi kapsamında 8. sınıflarda uygulanan 2 sınavın kıyaslamalı değerlendirmesini yapacaklarını söyledi. Sezer, müdürler ile beraber 25 Ekim ve 23 Kasım'da yapılan iki sınavla okulların durumlarını karşılıklı değerlendireceklerini belirtti.
Vali Vasip Şahin, Düzce'de eğitimin gündeminin birinci sıra olduğunu söyledi. Şahin, müdürlere hitaben yaptığı konuşmasında "Biz eğitimle ilgili elimizden çabayı sizlerle gösterip, başarı yakalamaya çalışıyoruz" dedi.
Eğitimdeki hedefleri anlatan Vali Vasip Şahin, büyük bir vebal taşıdıklarını vurguladı. Şahin şunları aktardı: "Başarı asıl iyi öğrenen, öğrendiğini iyi aksettirebilen, daha iyi eğitim imkanlarına kavuşmayı hak edebilen öğrenci yetiştirmek. Ama bundan daha da önemlisi iyi vatandaş, iyi insan, ailesine, etrafına, milletine ülkesine faydalı değerlerine bağlı her şeyi ile donanmış nesiller yetiştirmektir. Asıl başarıyı burada yakalayacağız. Ama bunların biri diğerine engel değil hem derslerinde ve değerlerinde yetişmiş ve başarılı olmuş gençler komple insan haline gelebiliyor. Biz bunun her ikisini hedefliyoruz. Bunu başaracak azim ve kadrolarımız var, Biz Düzce'de bunu birlikte, bir arada taşımak ve sürdürmek durumundayız. Bu ülke iddiasını sürdürecekse tarihi misyonunu, istikbalini sürdürebilecekse bu ancak iyi nesillerin ve yetişmiş insanların oluşturulması ile başarabilecek. Bu hepimizin üzerindeki ağır bir vebaldir. Bu vebalin farkında olmak durumundayız. Tüm arkadaşlarım bu vebalin sorumluluğun idrakindedir ve bu yükü taşımaya azimlidir, kararlıdır. Bunu geçen sene birlikte hep konuştuk. Bu vebal ve sorumluluğumuz Allaha şükür nispeten de olsa eğitim öğretim dönemine yansıdı."
Vali Şahin, Karakter eğitimi ile gençlerin ve çocuklarımızı ihmal edilmediğini vurgulayan Şahin, bu alanda da nispi düzelme olduğunu ifade etti.
"GEÇEN YIL SBS VE ÖSS'DE İYİ BİR ATILIM YAPTIK"
Vali Vasip Şahin, SBS ve ÖSS sınavlarındaki atılımın başarının göstergesi olduğunu söyledi. Şahin, "Geçen seneki SBS ve ÖSS sınavlarında Düzce geçen yıllara nazaran daha iyi bir atılım yaptı. Bizim en azından bir şeyleri başardığımızı gösterdi. Bu seviye bizim için yeterli seviye değil. Bundan daha iyisini olmak durumundayız. İnşallah bu sene önümüzdeki sene artarak süren gayretimizle birlikte karşımıza da bu semereleri artarak bereketli bir şekilde çıkacaktır. Bu başarıyı hep birlikte yaşacağız. Bu başarının en büyük payı da okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize aittir. Biz etle tırnak gibi olmak durumundayız. Aileler, öğrenciler, öğretmenler, eğitim camiası, kurumlar, kuruluşlar hep birlikte daha iyiye daha güzele Düzce'mizi taşımak zorundayız."
Düzce'nin eğitimi ile ilgili yaptığı değerlendirmede başarının arttığına dikkat çekti. Şahin "2 aylık neticelere bakınca ilçe bazında ve Düzce genelinde başarı görüyorum. Biraz üzerinde ısrarla, ciddiyetle durduk mu başarının artan ve gözle görülür bir şekilde fark edilebildiğini müşade edebiliyoruz. İki sınav arasındaki 1 aylık süreçte fark var. Biz bunu 4-5, 6 aylık süreç içinde daha iyiye taşımak zorundayız. Taşıyabiliriz de. Buradaki neticeleri en azından istikballe ilgili ümit var olmamız için güzel neticeler olarak görüyorum" diye konuştu.
Vali Şahin'in konuşmasının ardından basına kapalı geçen toplantıda okul müdürleri ile eğitimde daha yüksek başarı için neler yapılabileceği yönünde istişarede bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.