BİROL ŞAHİN'İN AÇIKLAMALARI

BİROL ŞAHİN'İN  AÇIKLAMALARI

          BASIN AÇIKLAMASI                                                         29.01.2013

         Ak Partiye en yüksek oyu veren illerden biri olan Düzce, ne yazık ki hak ettiği hizmetleri alamadı. Sağlık, eğitim, ekonomi, spor, kültür, yollar v.s. dallarda verilen hizmetler, diğer illerle kıyaslandığında Düzcenin çok gerilerde kaldığını görüyoruz.

         Ak Partide 10 yıl boyunca yaptığım ilçe başkanlığında yapılmayanları ve yanlış yapılanları eleştirdiğimde yanlış anlayanlar oldu. Kendi hükümetini, kendi partisini eleştiriyor, bu nasıl olur diyenler oldu. Ama siyaset halk için yapılır. Siyaseti cebi için, makam için, şan ve şöhret için, köşeyi dönmek için yapanları bizde gördük halkımızda gördü.

         Peki düzce neden hak ettiği hizmetleri alamadı? Aldığı hizmetleri neden geç aldı suç kimin ? Şu anki milletvekilleri ve il başkanı da dahil Düzceyi Ankara'da gerçek anlamda temsil edecek siyasetçi olmadı. Diğer illerin iktidar milletvekilleri ve il başkanları ile kıyasladığımızda Düzceli siyasilerin çok pasif olduğunu gördük. Nutuk atmaya gelince bizimkilerin üstüne yok, ama icraata gelince sıfır. Tabii bu da düzcenin şanssızlığı.

         Ak parti genel merkezi, yapılan 5 seçimde de halkın istediklerini ve iş yapacakları aday göstermedi. Ankaraya taşımadı. Düzce, cesur, bilgili, birikimli, atak, heycanlı, tuttuğunu koparacak siyasetçiye sahip olamadı. 2 yıl bitmek üzere. Şu an milletvekili olanlarında tek bir icraatını gösteremezsiniz. Protokollarda, toplantılarda gövde göstermekten başka bir iş yapmıyorlar. Peki bunları neye dayanarak söylüyorum. İşte sebeplerden bazıları;

Prefabrik okullar :

Depremin üzerinden 13 yıl geçmiş olmasına rağmen, prefabrik okulların kaldırılıp yerlerine kalıcı okulların yapılmaması, hem hükümetin hemde akpartili siyasilerin büyük ayıbıdır. Van'a 7 katrilyon (7trilyon YTL) yatırım yapan hükümet, Düzce için 50 trilyon (50milyonYTL) ayırıpta bu sorunu bu zamana kadar çözemedi.

 

 

Geçen bir toplantıda prefabrik okullarla ilgili, sayın düzce valisinin konuşurken göz yaşlarına boğulması çok anlamlıdır. Devletin valisi bir şey isterken ağlamaz. Ama sayın vali baktı ki, bu düzce milletvekillerinin ve İl Başkanının bir şey yapacağı yok, ağlıyayım da Ankara sesimi duysun dedi. Sayın vekiller ve il başkanı devletin valisini ağlatmaya hakkınız yok. Bu prefabrik okul meselesini çözün artık.

Sağlık         :

Ak Parti iktidarında birçok il ve ilçelerde 300-400 yataklı hastaneler inşa edildi ve hizmete açıldı. Hemen yanı başımızdaki sakarya'ya 400 yataklı hastane yapıldı ve hizmete açıldı. Düzce'deki hastane daha temel atma aşamasında. Dedim ya Düzce aldığı hizmetleri de geç alıyor. Siyasilerin beceriksizliği yüzünden.

Spor  :

Düzce, Spor tesisi anlamında Türkiyenin en fakir illerinden biridir. Ak partinin 10 yıllık iktidarında harabe şeklindeki Düzce stadında futbol maçlarını izledik. Başbakan helikopterle en az 5 kere bu stada inmiştir. Bizim ak partili siyasiler bu stadın halini başbakana gösterecekleri yerde, başbakanın yanında poz vermek için birbirini çiğnediler.

         Diğer illerde modern stadlar, kapalı spor salonları modern semt sahaları yüzme havuzları yapılırken, Düzce bunlardan mahrum kaldı.

         Şimdi düzce stadında yama, badana, boya işleri devam ediyor. Başka bir alana 30 bin kişilik modern stad yapmak varken, Düzce stadında tamir işleri devam ediyor.

         Düzceye spor tesisi yaptıramayan ve Düzce Spor'u amatör kümeye düşürenler utansın.

Duble yollar ve Kavşaklar :

Türkiye'nin birçok yerinde dağlar, kayalar delinerek duble yol yapılırken, Düzce ile Gümüşova arasındaki dümdüz yol 10 yılda bitirelemedi.

         Kavşaklar ölüm saçıyor. En tehlikeli kavşaklar bizim yollarımızda. Bu kavşakları hiçbir akıllı kişi savunamaz. İstimlak yapamayıp, mevcut yolun durumuna göre kavşak yaparsanız bunun adı ölüm kavşağı olur.

 

Tem Bağlantısı     :

Organize sanayi kurduk. Ama ne doğru dürüst yolu var nede bağlantısı var. Dünyanın hiçbir yerinde şehir merkezi kullanılarak, tır ve kamyonlar organize sanayine gitmez. 10 yılda Tem'den organize sanayine bağlantı yaptıramayan beceriksiz, pasif siyasetçilere ne demeli ?

Ucube Üst geçitler          :

Yapılan üst geçitlerin, ne tekniğe, ne akla, ne mantığa uygun olduğunu kimse söyleyemez. Dik üst geçitler, asansörü yok, çıkmak bir dert, inmek ayrı dert. Bu ucube üst geçitlerin projesini kim çizdi çok merak ediyorum.

         Düzce ilimiz bunları ve benzer birçok problemi yaşamaktadır.

         Halkımızın çıkar ve menfaatleri doğrultusunda görüşlerimizi söylemeye devam edeceğiz. Havalar soğudu ama siyaseti ısıtacağız. Önümüzde bir yerel seçim var o seçim çok büyük bir rövanşa sahne olacak. Yaşarsak inşallah bunu hep beraber göreceğiz.

       


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.