ARTIK NAMAZ KILANLAR KIBLEYİ BULMAKTA ZORLANMAYACAK

ARTIK NAMAZ KILANLAR KIBLEYİ BULMAKTA ZORLANMAYACAK

Namaz ibadetinin yerine gelmesi için kıbleye yönelik durulması gerektiğini belirten Cesur, "Müslümanlar namaz kılarken sünnet olarak başlarına takke takar. Biz de takkelere pusula yerleştirmeyi düşündük. Amacımız namazı eda ederken vatandaşların rahat bir şekilde kıbleyi bulmalarını sağlamaktır. Pusulalı takke, nerede olursanız olun namaz kılacak olan vatandaşa kıbleyi bulmasında yardımcı oluyor. Ürünü ilk başta kendimiz yolda iken yaptık. Baktık eş dost talep edince seri imalatına geçtik" dedi. Ürünün
patentini aldıklarını anlatan Cesur, şöyle konuştu: "Şu an toplu siparişler başladı bunları üreteceğiz. İleride kıbleyi gösteren pusulalı başörtüsü, kıbleyi gösteren pusulalı tespih gibi geliştirilmiş ürünleri sunacağız. İnşallah bu ürettiğimiz ürünü yurt dışına da satacağız. Görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız Türkiye pazarına yaydıktan sonra ihracat olacaktır." 
Projeye destek olan işadamı Atilla Sağlam da, camilerin ve mescitlerin olmadığı yerlerde namaz kılacak olan vatandaşların kıbleyi bulması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Namaz kılmak isteyenin yanında hiçbir şey yoksa nereye döneceğini şaşırıyor. Bu yüzden karıncaların yuvasına ya da yosun tutmuş ağaçlara bakılıyor. Biz buradan yola çıkarak kıble konusunda kimsenin kuşkuya kapılmaması için düşündük. Namaz kılan herkesin yanında namaz takkesi var. Biz bu takkeye bir pusula koyalım, pusula
koyduğumuz zamanda nerede olarsa olsun kıbleyi bulabilsin. Bu düşünceden yola çıktık ve bu ürünü geliştirdik. Takkelere pusulayı koyduk. Neticede nerede olursanız olun bu takke ile kıbleyi çok rahat bir şekilde bulabiliyorsunuz." 
Sağlam, 81 ilin kıble açılarını belirlediklerini belirterek "81 ili 3 bölgeye ayırdık. Pusulalı takkenin üzerinde Türkiye'nin kıbleye bakan açısını yeşile boyadık. Bu yeşil kıbleyi göstermiş oluyor" dedi. 
Vatandaşlar aldıkları takke ile iş yerlerinde ve yollarda cami ve mescidin olmadığı yerlerde rahatlıkla kıbleyi bularak namaz kılabilecekler. 

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.