40 YIL SONRA AKRABALARINA KAVUŞTU

40 YIL SONRA AKRABALARINA KAVUŞTU

 Akçakoca esnafı başta olmak üzere, ilçe halkının barınma, yeme-içme ve cep harçlığını temin ettiği İhsan Ercan, zaman zaman çarşı meydanında yaptığı fahri trafik polisliği ile de hafızalara kazınmıştı. Aslen Bingöl'ün Genç ilçesi Sarmakaya köyünden olan ve 40 yıl önce askerlik vazifesini tamamladıktan sonra köyünden sessizce ayrılarak Akçakoca'ya gelen Zaza İhsan, bu süre zarfında inşaat ameleliğinden fındık toplama işçiliğine kadar bir çok işte çalışarak hayatını idame ettirmiş. Geçmişiyle ilgili hiç konuşmadığı için de hep bir sır küpü olarak kalmıştı.

Son zamanlarda ilerleyen yaşıyla birlikte bazı sağlık sorunları yaşayan Zaza İhsan'ın işitme kaybı da yaşadığı ve bir çok ihtiyacının Akçakoca'da yaşayan Karslılar tarafından yerine getirildiği belirtilirken, kayıp İhsan Ercan'ın yakınları tarafından bulunması ise bir tesadüf eseri olmuş.
Zaza İhsan'ın akrabalarını tanıyan Bingöllü bir hayvan tüccarı, İzmit'e canlı hayvan getirdiği sırada Akçakoca'da bulunan bir arkadaşını da ziyaret etmek için geldiği sırada sohbet esnasında Zaza İhsan'dan söz ediliyor ve İhsan Ercan'ın izine bu şekilde ulaşılıyor.
Tesadüfen bulunan Zaza İhsan'ın yakınlarına haber verilmesiyle, 40 yıl önce kaybettikleri akrabalarını görmek üzere Akçakoca'ya gelmek isteyen yakınları, Akçakoca Karslılar Derneği'nin destekleriyle İhsan Ercan'a kavuşuyor.
Zaza İhsan'ın yakın akrabaları ile Karslılar Derneği Lokalinde buluşması, duygusal anların yaşanmasına sahne olurken, 40 yıldır Akçakoca ile özdeşleşen Zaza'nın ilçeden ayrılıyor olması, başta Karslılar olmak üzere Lokalde bulunan bazı esnaflar tarafından buruk bir sevinçlik olarak ifade edildi.
İhsan Ercan'ı memleketi Bingöl'e götürmek üzere Akçakoca'ya gelen akrabalarından Mehmet Cevat Ercan "Biz amcamızdan yıllarca haber alamayınca ölmüş olduğunu düşünmüştük. Yıllar sonra kendisine tesadüfen ulaştık. Bu süre zarfında Akçakoca halkı amcamızı yalnız bırakmamış, kendisine yardımcı olmuştur. Bu vesileyle bu güzel ilçenin halkına akrabalarım adına teşekkür ediyorum. Lütfen hakkınızı helal edin. İnşallah bu olay vesilesiyle Akçakoca bizim de sık sık ziyaret edeceğimiz ikinci bir memleketimiz olacaktır" dedi.
 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.