YIĞILCA’DAKİ TAVUK KÜMESLERİ ARAŞTIRILDI

 YIĞILCA’DAKİ TAVUK KÜMESLERİ ARAŞTIRILDI

 Komisyonlar tarafından yapılan tespitler, rapor halinde meclise sunuldu. Komisyon Başkanı Kazım Sağlam tarafından sunulan raporda, tavuk kümeslerinin modernizasyonu ve atıklarının nasıl imha edildiğine ilişkin yerinde incelemeler yapıldığı kaydedildi.

Komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi: "Komisyon üyelerimiz tarafından Yığılca İlçemize gidilerek önce İlçe Özel İdare Müdürlüğünde 8 adet tavuk kümesi işletmecisi ile toplantı yapıldı. Bu toplantıda kümes sahipleri ile kümeslerin modernizasyonu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Buradaki toplantıda her şeyin eksiksiz olduğunu belirttiler. Fakat komisyon üyelerimiz daha sonra köylere giderek kümesleri yerinde incelediğinde kümeslerin aranan niteliklerde olmadığını tespit etti. Havalandırma fanlarının çıkışlarında su havuzlarının olmadığı, ölen tavukların bertaraf edilebilmeleri için çukurlar bulunmadığı, tavuk kümeslerinin etrafının çevrili olmadığı, kümeslerden çıkan atıkların köy içlerine gelişi güzel döküldüğü ve aynı zamanda çevreye kötü kokular yaydığı, kümeslerin atık sularının kontrollü şekilde bertaraf edilmediği, yollara aktığı görülmüştür. Bu görüntü ve kötü kokuların oluşturduğu manzaranın Yığılca İlçesi'ne yakışmadığı kümes sahiplerine anlatıldı."
Komisyonların ilgili kurumların denetimlerini daha sık yapması kanaatine vardığı bildirildi. Meclise sunulan rapor, oy birliği ile onaylandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.