ÖKSÜRÜK ŞURUBU KULLANANLAR DİKKAT !

ÖKSÜRÜK ŞURUBU KULLANANLAR DİKKAT !

 Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan Türk Eczacıları Birliği'nin yanı sıra ilaç üreticileri ve ecza depolarına gönderdiği yazıda, Hindistan üretilen ve ''dekstrometorfan'' içeren öksürük şuruplarının Türkiye'ye ithal edilip edilmediğinin tespit edilmesini, ithal ediliyorsa bunun durdurulmasını istedi.

Bakanlık ayrıca Hindistan'daki bu üretim yerinde üretilen ''dekstrametorfan'' içeren ürünlerin ithalinin durdurulması, stokta bulunanların da piyasaya verilmemesi gereğine dikkat çekerek, söz konusu maddeyi içeren öksürük şuruplarının tüm partilerinin tedbiren toplatılması gerektiğini bildirdi.
Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu etkin maddeyi içeren 7 öksürük şurubu bulunduğunu belirtti.
Buarada Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada da ''Dextrometorfan'' etken maddesini içeren öksürük şuruplarının ölümlere sebebiyet verdiği haberleri üzerine, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Türk Eczacılar Birliği, İlaç Endüstri İşverenler Sendikası, Türkiye İlaç Sanayicileri Derneği, sağlık ve ilgili ilaç firmalarına, Hindistan'da üretilen ve başka maddeyle kontamine olan (bulaşan) sözkonusu hammaddenin Türkiye'ye ithal edilip edilmediğinin sorulduğu belirtildi.
İnceleme sonucu ülkedeki öksürük şuruplarındaki ''Dextrometorfan'' etken maddesinin Hindistankaynaklı hammadde olmadığının tespit edildiği bildirilen açıklamada, konunun önemle takip edildiği, bahsedilen sebepten dolayı piyasadan geri çekilen öksürük şurubunun bulunmadığı kaydedildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.