KANSER KADER DEĞİL

KANSER KADER DEĞİL

 Televizyonumuzda yayınlanmakta olan Mehmet İbrahimoğlu'nun hazırlayıp sunduğu her hafta Salı günü akşamları ekranlara gelen Gündem programında bu hafta kanser hastaları  ve kanser hastalarının yakınlarının çektikleri dile getirildi.

            Gümüşova onkoloji ve kanserle mücadele derneği başkanı Murat Höşgör,Lösemi hastası Recep Bam, akciğer kanseri hastası Nebahat Günaydın,Kanser hastası yakınları Göksenin Mazlum ve Mücella Ulcay programın konukları oldular.

            Akciğer kanseri teşhisi konularak tedavisine devam edilen Nebahat Günaydın  göğsündeki bir ağrı nedeniyle hastaneye gittiğinde kanserin ortaya çıktığını söyleyerek "İlk anda neye uğradımı şaşırdım, Bağırıp avazım çıktığı kadar bağırıp ağlamak istedim. Ama sesim çıkmadı.Dünyam yıkıldı,sonrasında tedavilere başladım.İzmit'te bir yakınımın yanında kaldım.Ancak bu hastalığın moral ile  düzeleceğine inananlardanım. Evde Koah hastası kayınvalidem var. Onun bakımını ben yokken 11 yaşındaki oğulum üstlendi.Hastalık kötü,ama tedavisinin burada olmaması daha da kötü dedi.

            Lösemi hastası Recep Bam ise hastalığa yakalanma öyküsünü anlatarak İzmit'te 10 ay gibi uzun süre tedavi gördüğünü,oğlundan alınan ilik ile hayata tutunduğunu,her ay tedaviye gitmek zorunda bulunduğunu belirterek "Düzce'de bunların yapılması gerekiyor,kemotarapi merkezi,ve kanserle ilgili bölümlerinde en azından Üniversitede açılması lazım.İnsanlar yollarda helak oluyorlar"dedi.

            Kanser hastası olan yakınının geçtiğimiz günlerde kaybeden Mücella Ulcay ise İzmit Umuttepe'de tedavinin iyi olduğunu ancak,hastanın gitmesi gelmesi,yada orada bir yerlerde kalmasının mali külfetlerinden bahsetti.Hastane'de her gidişte  işlemlerin yenilendiğini, kuyrukların çok olduğunu belirterek "Doktorlar hastanedeki hastaların %70'inin Düzce'den geldiğini söylemesi bende şok etkisi yarattı.Düzce'de çok fazla kanser hastası bulunuyor. Bu tedavilerin burada yapılması lazım."şeklinde konuştu.

            Kanser hastası yakını Göksenin Mazlum ise Kardeşinin hasta olduğunu onun tedavisinin 2004 yılında Ankara'da başladığını belirterek şu anda onun durumu iye ama diğer yakınımı Kocaeli'ne götürmek zorundayız.Mali açıdan büyük yük getiriyor.Buna çare bulunması gerekiyor"dedi.TVD HABER

            Program telefon bağlantıları ve kanser hastası ve yakınlarının röpörtajlarının ekrana getirilmesi ile devam etti.Telefon bağlantısına katılanlar,Kanser tedavisinin  artık ücretsiz olduğunu,ancak görünmeyen masraflar yüzünden çok büyük rakamların gittiğini ,gidiş geliş,yatma ,yeme içme gibi basit gibi görünen harcamaların 15.000-20.000 TL gibi rakamlara ulaştığını söylediler.

            Yaklaşık 4 saatten fazla süren program sonundaki orta görüş ise Düzce'de teşhis ve tedavinin yapılacağı merkezin acilen kurulması oldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.