DÜ EV SAHİPLİĞİNDE “TEMEL MEKANİK VENTİLASYON” KURSU VERİLDİ

DÜ EV SAHİPLİĞİNDE “TEMEL MEKANİK VENTİLASYON” KURSU VERİLDİ

 Türk Toraks Derneği Batı Karadeniz Şubesi ve Yoğun Bakım Çalışma Grubu'nun ortak etkinliği "Temel Mekanik Ventilasyon" kursu düzenlendi. Kursun ilk günü Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Yoğun Bakım Ünitesi sorumluları Prof. Dr. Sait Karakurt, Prof. Dr. Turgay Çelikel, Süreyyapaşa Hastanesi Yoğun bakım sorumlusu Doç. Dr. Zuhal Karakurt ve Dışkapı Eğitim Hastanesi yoğun bakım sorumlusu Uzman Dr. Begüm Arsava tarafından verilen seminerlerle ve 50 katılımcı ile Pak Otel'de geçirildi. 

Türk Toraks Derneği Batı Karadeniz Şubesi Başkanı Prof. Dr. Peri Arbak seminer ile ilgili olarak, "Mekanik Ventilasyon uygulaması A'dan Z'ye tartışıldı ve göğüs hastalıkları, nöroloji, acil tıp, dahiliye uzmanları ve asistanları karşılaştıkları sorunları ilettiler" dedi.
Kursiyerlerin dört gruba ayrıldığını söyleyen Arbak, "1. İstasyonda Dr. Zuhal Karakurt ile ventilatör ayarlarını incelediler. 2. İstasyon grubunda Dr. Sait Karakurt Domuz Simülasyonu ile ilgili bilgiler verdi. 3. istasyonda Dr. Ali Kutlucan sorunlu dahili hastalarda özel ayarlamaları gruba gösterdi. Son istasyonda ise Dr. Ali Nihat Annakkaya pratik ev tipi ventilasyon cihazlarını ve maske tiplerini kursiyerlere anlattı. Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı bu etkinliğin ileride gerçekleşecek olan bilimsel etkinliklerin habercisi olarak görüyorum" dedi.
İki gün süren kursun ardından katılımcılar katılım belgelerini aldılar. Memnuniyet anketini doldurmaları ile kurs sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.