MİLLETVEKİLİ OSMAN ÇAKIR; - ''SARIYAYLA İÇME SUYU BARAJ İHALESİ ONAYLANDI"

MİLLETVEKİLİ OSMAN ÇAKIR;  - ''SARIYAYLA İÇME SUYU BARAJ İHALESİ ONAYLANDI

 Akçakoca'nın 100 yıllık su sorununu çözmesi planlanan Sarıyayla İçme Suyu Barajı'nın ihale süreci tamamlandı. AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır yaptığı açıklamada, 7 Aralık tarihinde Ankara'da yapılan Akçakoca Sarıyayla Barajının ihale sürecinin tamamlandığını, ihaleyi alan firma ile yer teslimi yapıldığını belirtti.

Baraj inşaatının başından sonuna kontrolünün DSİ 5. Bölge tarafından yürütüleceğini belirten Osman Çakır, baraj inşaatını alan firmanın en kısa zamanda çalışmaları başlatarak Sarıyala'da şantiyeyi kuracağını ifade etti. Çakır sözlerinin sonunda, baraj yatırımının Akçakoca'ya gelmesine vesile olan Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun bir aksilik olmaz ise temel atma törenine katılacağını söyledi.
Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan baraj inşaatının, Sarıyayla köyüne 3-4 kilometre uzaklıktaki Kırkharman deresi, Çorak deresi, Hasan deresi ve Goldere'nin buluştuğu Çatal Meşe mevkiine yapılacağı ve bin 100 günde tamamlanarak hizmete açılacağı açıklandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.