THK’NIN KURULUŞUNUN 88. YILI

 THK’NIN KURULUŞUNUN 88. YILI

 THK Düzce Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Varol ve Yönetim Kurulu Üyeleri Düzce Valisi Adnan Yılmaz'ı makamında ziyaret ettiler ve faaliyetleri hakkında bilgiler verdiler.

Kenan Varol, derneğin 79 üyesi olduğunu belirterek "16-29 yaş aralığında olmak üzere 30 genç kanat üyemiz bulunmaktadır. Genel Başkanlığımızca organize edilen ve Eskişehir İnönü Havacılık Eğitim Başkanlığına Yamaç Paraşütü, Serbest Paraşüt, Planör, Planör A Brövesi ve Yelken Kanat kurslarına bugüne kadar 36 kursiyerimiz katılmıştır. İlimiz Merkez Doğanlı Eşref Taşhan İlköğretim Okulu bünyesinde Havacılık Kolu kurulmuş olup, ihtiyaç duyulan malzemeler Okul Müdürüne teslim edilmiştir. Şubemizde bugüne kadar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen Model Uçak Kursları Şubemiz Merkezinde, Gençlik Merkezinde ve Endüstri Meslek Lisesinde açılmış olup, bu kurslar sonucunda toplam 446 kursiyerimize sertifikaları verilmiştir. İlimiz Merkezinde Motorlu Yamaç paraşütü gösterisi yapılmış ve büyük beğeni kazanmıştır. Dünya' da ve Türkiye' de Havacılık Konferansı adı altında THK Genel Başkanlığımızca görevlendirilen personeller tarafından, ilimiz genelinde 8 Anadolu Lisesinde ve Düzce Üniversitesinde ayrı ayrı tarihlerde sunulmuştur. Üniversitemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından belirlenen öğretmenlere Şubemiz Merkezinde 18 kursiyere Serbest Uçuş Rehber Öğretmenlik Kursu düzenlenmiş olup sertifikaları verilmiştir. Yine ilimiz genelinden farklı okullardan 30 öğrenci günübirlik Ankara'ya götürülmüş ve burada başta Anıtkabir olmak üzere, THK Genel Başkanlığı, THK Müzesi ve Türk Hava Kuvvetleri Sabiha Gökçen Müzesi ile THK ait uçakların tanıtımları yapılmıştır. THK Genel Başkanlığınca ülkemiz genelinde düzenlenen Uluslararası Öğrenci Mübadelesi yarışmasına ilimizden katılan Nesteren Genç adlı öğrencimiz İngilizce yazılı ve sözlü mülakat sonucunda 9 ayrı ülkeye gönderilecek 30 öğrenci arasında Kanada'ya gitmeye hak kazanmıştır" dedi.
Kenan Varol, konuşmasına şöyle devam etti "İlimize Radyo Kontrollü Uçak Pisti kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalar sonucunda, Gümüşova İlçesi sınırlarındaki Yakabaşı Köyünde bulunan Mülkiyeti Mera Vasfı olan arazinin 5 bin metrekarelik alan üzerine yapılması Genel Başkanlığından gelen teknik personellerinde uygun görüşü alınmış olup, ilgili kurumlarla yazışmalara başlanmıştır. Düzce'de THK Şube Başkanları Bölge toplantısı yapılmış olup yapılan bu toplantıya Genel Başkanımız Osman Yıldırım bizzat katılmış olup, toplantı sonucunda yer ve binasının temin edildiğinde İlimize Havacılık Meslek Yüksek Okulu kazandırılması için gerekli desteği vereceğini beyan etmiştir. Ayrıca İlimizde uygun görülecek yerde teşhir edilmek üzere Türk Hava Kuvvetleri'nden KİDE uçağının temin edilmesi için destek vereceklerdir."
Varol, son olarak Düzce'ye kalıcı eserler bırakmak istediklerini söyledi.
Vali Adnan Yılmaz, Havacılık Meslek Yüksek Okulu ile ilgili olarak "Bunu sonuçlandırmamız lazım. Biz buna varız. Kalıcı işyerlerinde ki 1062 iş yerlerinden uygun bir alanda Havacılık Meslek Yüksek Okulu olabilirse çok iyi olur. Türkiye'nin buna ihtiyacı var, bunu gerçekleştirmeliyiz. Talepleriniz çok güzel kalıcı olan eserler budur. Birlikte çözelim" dedi.
THK 88. Yılı etkinlikleri kapsamında Düzce'de yarın saat 10.00'da Anıtparkta çelenk konulacak ve ardından THK Düzce şubesinde sertifika töreni yapılacak.
(AY)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.