PREFABRİKE YURTLARDAN KURTULMAMIZ LAZIM

PREFABRİKE YURTLARDAN KURTULMAMIZ LAZIM

 Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Soğancı mevkinde bulunan Avni Akyol Öğrenci Yurdu'nun prefabrikten kurtulması için seferberlik başlatacağını açıkladı. Öncelikli olarak Konuralp'te bulunan ve yatırım programına alınan, üniversite kampüsü içindeki yurdun tamamlanması gerektiğini kaydeden Yılmaz, "Yeni programa giren yurdumuzu yapmamız lazım ki, buradaki öğrencilerimizi oraya yerleştirmeliyiz. O da 3 kişilik, içinde banyosu, lavabosu olan odaların bulunduğu güzel bir bina olacak. Daha kaliteli ve onlara yakışır şekilde hizmet verilecek" dedi.

Vali Yılmaz, Avni Akyol Öğrenci Yurdu'ndaki şartların kötü olduğunu söyleyerek, "Bu prefabrike yurtlardan kurtarmamız gerekir. Ben farkındayım. Üniversite rektörümüz, Kredi ve Yurtlar Kurumu Düzce Müdürü, bölge müdürü, genel müdürü de farkında. El birliği ile önceliğimiz eğitim ve eğitimin altyapısı olan dersliklerin yanı sıra, öğrenci yurtlarıdır. Onun için Vali Yardımcısı arkadaşım Erdoğan Ülker ile birlikte Avni Akyol Yurdu'nda öğrencilerle beraber oldum. Ne yiyorlar, ne içiyorlar, onlarla o havayı teneffüs ettim. Kız öğrencilerimiz de, erkek öğrencilerimiz de 6 kişinin barındığı yerde kalıyorlar. Hakikaten ben özür diliyorum. Bu bizim eksikliğimizdir. Onun için bu seferberlikte de biz üzerimize düşeni önümüzdeki yıllarda yapacağız. Öğrencilerimizi en iyi yurtlarda barındırmak, konaklamak bizim görevimiz. Bunda da başarılı olacağız" diye konuştu.
İş adamlarına da seslenen Vali Yılmaz, "Eğer arzu edip yurt yaparlarsa, biz devlet olarak onlardan kiralayabiliriz. Onları da bu seferberliğe davet ediyoruz. Onlara da iş düşüyor. Onların da bu seferberliğe katılmalarını istiyorum" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.