İDDİALARA CEVAP YERİNE TSO'YU SUÇLADI

İDDİALARA CEVAP YERİNE TSO'YU SUÇLADI

 OSB Spor kulübü Başkanı Erol TAYHAN ortaya atılan iddaalara cevap vermek yerine TSO ve bazı üyelerinini suçladı.Aşağıda Erol Tayhan  açıklamalarını ve  1.ve 2. OSB Sanayicileri'nin yazdığı iddia edilen  yazıyı yayınlıyoruz.

    Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gazeteci Erol Tayhan, bazı yayın organlarında "OSB'de sanayiciler isyan etti" başlığı altında verilen, şahsını karalayıcı ve gerçeği yansıtmayan ifadeleri içerdiğini savunduğu habere ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi. Habere konu olan yazının TSO Meclis Başkanlığına yazıldığını ve hayali bir imza taşıdığını belirten Tayhan, haberin TSO'nun bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından bazı medya kuruluşlarına servis edilmesi dolayısıyla TSO meclis başkanı ve yönetim kurulu başkanını konu hakkında açıklama yapmaya davet etti.

Hakkında yayınlanan haberin gerçeğe aykırı beyanlardan ibaret olduğunu savunan Tayhan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "15.02.2013 tarihinde bazı yayın organlarına Düzce TV, Düzcenin sesi, Parantez gazetesi, Düzce Pusula"OSB'de sanayiciler isyan etti" başlığıyla yayınlanan haberlerin kaynağının seçim arifesinde TSO oluşu düşündürücüdür. Haberin yayınlanmasının ardından yaptığımız araştırmada haberin TSO'nun bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından ilgili yayın kuruluşlarına maalesef servis edildiği tespit edilmiştir. Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulunun ve Meclisinin kararı olmaksızın bu tür asılsız haberlerin faks edilmesi ise böyle bir ciddi kuruluşa gölge düşürmüştür. Yazı TSO Meclis Başkanlığına yazılmış olup isimsiz olarak hayali bir imzayla yazılmıştır. TSO Meclis başkanının ve TSO Yönetim Kurulu Başkanının haberi ve onayı olmadan yazının alelacele bir TSO Yönetim Kurulu Üyesi tarafından bazı medya kuruluşlarına servis edilmiş olmasının altında iyi niyet aramıyoruz. TSO'nun böyle isimsiz bir yazıyı nasıl kayıt altına aldığı,  ardından hemen basın kuruluşlarına servis edilmesini siz olsanız iyi niyet arar mısınız!

TSO Meclis başkanını ve TSO Yönetim Kurulu Başkanını konu hakkında açıklama yapmaya davet ediyorum: Yazının gazetelere servis edilmesini kim TSO'nun yönetim kurulu üyesine vermiştir. İsimsiz bu tür yazılar hiç bugüne kadar medya kuruluşlarına kimler tarafından servis edilmektedir. Medya kuruluşlarına servis etme işi kimin görevidir? İsimsiz bir dilekçenin ilgili kişiler tarafından yazılıp yazılmadığının araştırılmasını da bekliyorum. Her isimsiz yazı bu şekilde bugüne kadar hiç medya kuruluşlarına servis edilmiş mi? Yani haberi servis edenlerin bu isimsiz yazıyı yazmış olabileceği endişesini taşıyorum. İlgili kişilerle ilgili görüntü kaydının ve faks gönderim tarihinin de kişilik hakkıma saldırı olması hasebiyle TSO Meclis Başkanlığı tarafından teminini ve konuyla ilgili kamuoyuna bilgi verilmesini talep ediyorum, bekliyorum.

Yazan hayali, imza hayali ama karalanan ve çamur atılan bellidir yani burada hedef tahtası olarak Erol Tayhan seçilmiştir. Kaynağı belli olmayan bir yazının yayınlanması halinde bundan doğacak cezai işlem yayınlayan kuruluşa aittir. Konuyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştur. Bundan sonra ilgili şahıslar adalete hesap verecektirYazıyı yazan belli olmadığına göre, yazıyı gazetelere servis eden, yazıyı habere dönüştürerek şahsıma hakaret eden ve beni toplumda küçük düşürmeye tevessül edenler de bunun hesabını adalette vereceklerdir

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.