AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ

AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ

 AK Parti genel merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisinin ilk ders ziliyle Saydam Düğün Salonunda dün gece başladı. AK parti il yönetimim, kadın ve gençlik kolları ile ilçe teşkilatlarının yoğun ilgi gösterdiği ilk derse katılım oldukça yüksekti. Derslere kadınlar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlerden kaçmadı.Siyaset Akademisinde ilk dersin " Yerel Yönetimler " olmasına rağmen baştan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ve diğer AK Partili hiçbir belediye başkanı katılmadı.Siyaset Akademisinde ilk dersi Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Yüksel Demirkaya Türkiye'de belediyeciliğin dünü bugünü ve yarını üzerine birer saatlik toplam 2 saatlik sunum yaptı. Demirkaya hocanın 2 bölüm halinde yaptığı sunumda Osmanlıdan günümüze Türkiye'de belediyecilik Avrupa'daki belediyecilik anlayışları örnekler verilerek anlatıldı. Dersleri mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde dinlemeye çalışan katılımcıların sık sık not aldıkları gözlendi.

Düzce'de başlayan Siyaset Akademisi'nin ilk dersinde konuşan Doç Dr. Yüksel Demirkaya, 2014'teki seçimin Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olacağını söyledi. Demirkaya, " Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması ve kendi insanına insanlık ve hayat standartlarını yükseltecek hizmeti sunması, onu refah toplumuna, saadet toplumuna ulaştırabilmesi için siyasetin ve siyaset adamının donatılmaya ihtiyacı var  bu nedenle bu tür toplantılara ihtiyaç var "  dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Demirkaya, "  iki tür seçim olduğunu belirterek, şöyle devam etti: ''Bir dönüşüm, bir de sonuç seçimi. Bu sadece bir belediye başkanlığının kazanılacağı seçim değildir. Bu bir belediye meclis üyeliğini orada kazanacağımız bir seçim değildir. Bu (2014'te yapılması planlanan yerel seçim) Türkiye'nin, belki de bugüne kadar 3 Kasım 2002 gibi, 14 Mayıs 1950 gibi en önemli seçimlerinden bir tanesidir, en önemlisidir. Çünkü hepimizin büyük emeğiyle birlikte o yerel seçimlerden hemen sonra yıllardan beri bu milletin kendine inandığı bu AK Partinin ve onun temsilcilerinin inşallah Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanlığına aday olacağı bir halk oylamasıyla karşı karşıya kalacağız " dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.