THK BAŞKANININ DESOP ZİYARETİ.

THK BAŞKANININ DESOP ZİYARETİ.

 Türk Hava Kurumu Düzce Şubesi Başkanı Kenan VAROL , Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte birliğimizi ziyaret ettiler. THK Düzce Şubesi Başkanı Kenan VAROL, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Şubemiz bugüne kadar açmış olduğu model uçak kurslarından 446 kursiyere sertifika verildiğini belirten VAROL, şübemiz merkezinde de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğretmenlerden oluşan  18 kursiyere Serbest Uçuş ve Rehber Öğretmenlik Kursu düzenlenmiş olup, sertifikaları verilmiştir, dedi.

Tabi bu çalışmalarımızın yanında, Düzcemiz adına çok önemli bir çalışma yürütüyoruz. Hükümetimiz havacılık sektörüne çok büyük önem veriyor ve bu bağlamda 2023 yılı hedeflerinde uzay mekiği gönderilmesi ,yerli uçak imalatı da var. Tabi ileriki yıllarda hedeflerin bu yönde olması, doğal olarak bir personel ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Malumununuz Türkiye Hava Kurumu Üniversitemiz var. Üniversitemiz doğacak personel açığını gidermek üzere Türkiye genelinde okullar ve Meslek yüksel okulları alanında yayılmayı hedefliyor,. Havacılık Meslek Yüksek Okulununda Düzce'de açılmasını Genel Başkanımız Sayın Osman YILDIRIM'a ilettim ve ilimizde gerçekleştirdiğimiz Türk Hava Kurumu Şube Başkanları Bölge Toplantısında Sayın Genel Başkanımız YILDIRIM, Düzce şubemiz tarafında yeterli yer ve bina tahsis edilmesi halinde Düzce Havacılık Meslek Yüksek Okulunun açılmasında gerekli desteği vereceğini beyan etmiştir. Bunun yanında yine Düzcemize (R/C) Radyo Kontrollü Uçak Pisti kazandırılması amacıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda, Gümüşova ilçe sınırlarındaki Yakabaşı Köyünde bulunan mülkiyeti mera vasfı olan arazinin 5000m2 lik alanı üzerine yapılmasını talep ettik ve Genel Başkanlığımızdan gelen teknik personellerin de uygun görüşü alınarak, ilgili kurumlarla yazışmalara başladık.

Havacılık Yüksek Okulu içinde, düzcemizde şuan büyük bölümü atıl durumda olan kalıcı işyerlerini böyle bir projenin düzcemiz için gerçekleşmesi adına ilgili kurumlardan talep ettik.

Yaptığımız bu çalışmalarımız Sayın Valimiz Adnan YILMAZ'la paylaştık. Sayın Valimiz çalışmalara her alanda destek vereceklerini belirtti.

Bu çalışmalarımıza  destek anlamında sivil toplum kuruluşlarınında önemi çok büyüktür diyen VAROL,  bu yüzden bugünde İlimizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan DESOB'u ziyaret ettik. Bu projelerimizle ilgili esnaf teşkilatımızın desteğine ihityacımız var, dedi.

DESOB Başkanımız Muıstafa KAYIKÇI, ziyaretten çok memnun kaldığını, zaten kurumun üyesiyim ve çalışmaları yakından takip ediyorum, dedi.Projelere destek anlamında hem şahsım hem de teşkilatımız adına destekliyoruz diyen KAYIKÇI, Havacılık Yüksek Okulu içinde Sayın başkanımız kenan bey'in düşündüğü kalıcı işyerleri isabet olmuş, dedi. Zaten atıl durumda olan böyle bir yerin böyle bir projeyle düzceye yeninde kazandırılması çok daha yararlı olacaktır, dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.