ZÜBEYDE HANIM KIZ TEKNİK ve MESLEK LİSESİ LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ

ZÜBEYDE HANIM KIZ TEKNİK ve MESLEK LİSESİ LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ

Bilim ve teknolojideki değişme ve gelişmeler, nitelikli insan gücüne olan gereksinimi de artıran oranı da beraberinde getirmektedir. Ekonomik ve teknolojik gelişmenin temel araçlarından biri olan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi, mesleki ve teknik eğitim sistemine büyük görevler ve sorumluluklar yüklemektedir. Bilişim teknolojisi temel olarak bilgisayarlar ve yazılımların aracılığıyla bilginin işlenmesi, dönüştürülmesi, saklanması, korunması, iletilmesi ve bu bilgiye güvenli bir biçimde erişilmesini sağlar. Bilgisayar ağlarının bu denli önemli hâle gelmesi ile birlikte ağ güvenliğini sağlama konusunda bilgi sahibi olma ve işine hâkim olan teknik elemanlara ihtiyaç da artmıştır. Gıda teknolojisi alanı güvenli gıda, bilinçli tüketici olgusu ile gıda üretiminde kritik noktalar ve onların kontrolünün sağlanmasını içermektedir. Giyim üretim teknolojisi de insan faktörünün ön planda olduğu alanlardan biridir. Bu alanda makine teknolojisinin kullanımı ne kadar artarsa da nitelikli eleman ihtiyacı her zaman olacaktır. Projemizle; öğrencilerimiz Avrupa ülkelerinde uygulamalı eğitim görerek ilgili alanlardaki farklılıkları, yenilikleri, uygulamaları, kullanılan teknik donanımları öğrenecekler;  dil becerilerini geliştirecekler ve uluslar arası alanda kendi istihdam potansiyellerini geliştirerek kendilerine yeni bir kimlik edinebileceklerdir.

Bu doğrultuda projemizin amaçları şu şekildedir:

1.Bilişim, Gıda Teknolojisi ve Giyim Üretim Teknolojisi alanlarında eğitim veren ev sahibi ortakların(Polonya, Çek Cumhuriyeti);karşılıklı bilgi paylaşımıyla tecrübe aktarımı sağlamak, diyalog geliştirmek,yeni yöntemleri,uygulamaları,araç gereç ve teknikleri incelemek.

2.Bilişim teknolojisi Ağ Güvenliği sisteminde, Gıda Teknolojisi Pastörize ve Sterilize süt üretimi alanında ve Giyim Üretim Teknolojilerinden Drapaj alanındaki güncel uygulamalar ile bilgi ve becerilerin geliştirilerek Avrupa Birliği ile iç uyumun yakalanmasını sağlamak.

3.Ülkemizdeki Bilişim, Gıda ve Giyim Üretim Teknolojisi alanlarındaki uygulamaları Avrupa Birliği ile karşılaştırarak ülkemizin ihtiyaçları ve Avrupa Birliği'nin ilkeleri doğrultusunda revize etmek.

4.Öğrencilere kendi kültürleri dışında farklı bir kültürü tanıma fırsatı vererek özellikle iş alanında dil, ırk, inanç gibi kültürel farklılıkların önemli olmadığı bilincini aşılamak.

5.Katılımcıların dil becerilerini geliştirmelerini sağlamak.

6.Yapılacak yaygınlaştırma faaliyetleri ile Meslek Liselerini cazibe merkezleri haline getirmektir.

        Bu amaçlarımız doğrultusunda uygulamaya koyduğumuz farklı meslek alanlarındaki kız öğrencilerimizin Avrupa'da staj uygulamalarını içeren projemizin katılımcı öğrenci, öğretmen ve okulumuza hayırlı olmasını temenni ediyoruz. dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.