VERİM VE KALİTE ARTIYOR.

VERİM VE KALİTE ARTIYOR.

 Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İl genelinde tarımsal üretimde verim ve kalite her geçen yıl artıyor. Meyvecilikte son yıllarda önemli mesafe alındı ve meyvecilik Düzce'de önemli tarımsal faaliyet kolları arasına girdi. İl genelinde birçok yerde kapama meyve bahçeleri kuruldu. Düzce il genelinde 2012 yılında bin 296 dekar alanda bin 116 ton ceviz, 283 dekar alanda 2 bin 221 ton elma, 189 dekar alanda 2 bin 248 ton armut üretimi yapıldı.

Son yıllarda başta çilek ve ahududu olmak üzere üzümsü meyvelere yönelik kapama bahçeler oluşturuldu. Çilek'te 144 dekar alanda 340 ton üretim gerçekleştirildi. Bölgede 500 metrekarelik alanda kurulan ahududu bahçesinde başarılı sonuçlar elde edildi. Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü verilerine göre, seracılık alanında da önemli mesafeler alındı.
Son 2 yıldır il genelinde kurulan seralar ile sebze üretim miktarları dikkat çeken ölçülerde artış gösterdi. 2012 yılı itibarıyla 109 dekar alanda örtü altı domates, salatalık, biber ve fasulye üretimi yapıldı. Seracılığın giderek yaygınlaştığı bildirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.