KIZILAY DÜZCE ŞUBESİ GENEL KURULU YAPILDI

KIZILAY DÜZCE ŞUBESİ GENEL KURULU YAPILDI

 

Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Kızılay olarak Suriye'de 5 sıfır noktasında operasyon başlattıklarını söyledi. Kızılay Düzce Şubesi Genel Kurulu geniş katılımla yapıldı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Ahmet Lütfü Akar, Türk Kızılay'ı olarak faaliyetlerinin devam etiğini belirterek "Bugünlerde bizi en çok yoran Suriye sınırlarında ki misafirlerimizle ilgili husustur. Resmi olarak 180 bin Suriyeli sınırlarda 18 kampta devletimizin imkanları ile kalıyor. Kızılay'da devletinin yanında yardımcı rol oynamaya devam ediyor. Biz nasıl yaşıyorsak ne yiyorsak Suriye kamplarındaki kalanlarda onları yiyor. Biz nasıl ısınıyorsak onlarda öyle ısınıyor. Herkes el ele bir çalışma yürütmekte. Kamplarda kalan 180 bin kişinin dışında kalan 100 bin kişi var. Onlarda buralarda kalmak için kendi imkanları ile geldiler. 2 yıl gibi bir sürede imkanları nı tüketti yardıma muhtaç hale geldiler. Türk Kızılay ı olarak şubelerimiz vasıtasıyla bunlara da yardımlarımızı yapıyoruz. Geçtiğimiz gün LCW Firması 163 parça giyeceği sınırda kalan insanlara dağıtılmak üzere bize teslim etti. Bu çok önemlidir. Boydak Holding oda Van depreminde bizim 2 bin konteynırımız ı döşedi şimdide sınırda kalanlar için TIR'lar dolusu yatağı, yorganı Kızılay a bağışladı. Onları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Türk milleti zor günlerde bir araya gelmesini yardım etmesini bilen bir halktır. Buda onu gösteriyor. Suriye sınırındaki mesela sadece kamlarda kalan ve dışında kalanlarla ilgili değil esas sorun Suriye içinde yaşayanlar. Elektrik, susuz, gıdasız aç kalan milyonlarca insan bulunmaktadır. Zalimin zulmü altında inliyorlar. Türk Kızılay yetkilerle Suriye sınırında 5 adet sıfır noktasında operasyon başlattı. Suriyeli muhtaçlara buralardan yardım ulaştırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti 50 bin ton buğday bağışladı. Bundan 38 bin ton un elde ediliyor. Bunu Suriye sınırı içinden nakletmeye başladık. 6 bin 500 ton un Suriye içine kadar girdi. Halep, Şam'a kadar açlık çekenlere ulaştı. Bunların yanı sıra insani yardım malzemelerini dağıtıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Kızılay ı onların yanında ve yaşanan drama seyirci kalmıyor. Orda acı çeken insanların yanı başında" dedi.

 Genel Başkan Akar, kan vermenin büyük bir sevap olduğunu belirterek "Türk Kızılay'ı 2012 yılında 1 milyon 467 bin kan topladı. Bir hastaya 4 ünite kan kullandığı hesabıyla Türk Kızılay ı kanları ile 680 bin hasta şifa buldu. Bunun karşılığında 4 milyona yakın insan Kızılay 'Allah razı olsun' dedi. Kızılay artık kan anonsu yaptırmıyor. Bu dua ile dünyanın bir numaralı iyilik örgütü hale geldi" diye konuştu.

 Akar Kızılay'ın bütün dünyanın birinci merhamet örgütü olarak dünyanın her yerinde olduğunu belirterek "Kızılay gelsin diyen varsa onun yanında olacağız" şeklinde konuştu.

 Ramazan ayında Kızılay Kart uygulamasını Türkiye'de de başlatacaklarını bildiren Akar, "Kızılay kartımız var inşallah Ramazan'dan sonra ve sonrasında Türkiye genelinde kullanıma sokacağız. İnsan onurunu koruyacak bir kart. Fakire yardım gitmesini sağlayacak kart. Bunu Suriye sınırında kullanıyoruz" dedi.

  Gazze de 160 bin zeytin fidanı dikildiğini işaret eden Akar, "İsrail tarafından Gazzedeki zeytinlikler tahrip edildi. Biz Türk Kızılay ı olarak bu hunharca eylemi protesto etmek için ve orda yaşayan insanların ticari gelir kaynağı olan ihtiyacı karşılamak için oraya 160 bin zeytin fidanı yeniden diktik. Bunun yanı sıra Somali'de yardımlarımız sürüyor burada şehir mobilyaları üreten bir fabrika kuruyoruz" dedi.

 Akar'ın konuşmasının ardından konuşan Vali Adnan Yılmaz, "144 yıllık bir çınar olan Türk Kızılayı dünyadaki yardım kuruluşları arasında en saygın ve en başında, en önünde gelmektedir. Dünya çapında eserler oluşturmaktadır. Mağdurların ve yoksulların umududur. Nadide bir kurumdur. 78 ülkede destenler yazmaktadır. Görevi 24 saat devam etmektedir. Kızılay için gece yoktur. Onlar için güneş hiç batmıyor. Dünyanın her yerinde barış elçisidir. Hiç kimsenin giremediği her yerde tutunuyor tutunmaya devam ediyor. Şimdi tam zamanı Düzce'de ilkokul ortaokulları prefabrikten kurtuluyoruz. Şehrin içinde Avni Akyol yurdunda 6 kişi bir odada kalıyor. Banyosu, lavabosu, tuvaleti yok. Tam zamanı Kızılay Genel Başkanımız Kemal Demir'in adını yaşatacak 400 kişilik bir yurdu Kızılay'dan talep ediyoruz. Eserlerinize eser katacaksınız" diye konuştu.

 Konuşmaların ardından Kızılay'a katkısı bulunanlara teşekkür plaketi verildi. Ardından kongreye geçildi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut Başkan Semih Kemal Demir tekrar başkan seçildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.