DÜZCE’DEN OXFORD’A

 DÜZCE’DEN OXFORD’A

 Kendi doktora programında ki ilk Düzceli öğrenci olan Ferah Gülaçtı Düzce Arsal Anadolu Lisesi Mezunu olup TÜBİTAK-MAM'da çalışmaya başlayacak.

Vali Adnan Yılmaz ziyarette yaptığı konuşmada "Düzceli kızımız, Düzce Arsal Anadolu Lisesi mezunudur. Bugün hem TUBİTAK'ta çalışıyor, hem de 3 yıllık bir program gereğince Oxford Üniversitesinde doktora yapacak ilk Düzceli kardeşimiz. Bu güzel kardeşlerimizin sayısını artıralım, orada Türkiye'yi temsil edecekler, adeta büyük elçi olacaklar. Bu arada da Düzce'nin adını duyuracaklar. İngiltere'de Oxford Üniversitesinde doktora yapmak kolay iş değildir. Maddi olarak da kolay iş değildir, yetenek açısından da kolay iş değildir. Düzceli evladımız Arsal Anadolu Lisesi mezunu Ferah Gülaçtı, soyadı da ne kadar güzel Düzce'mize güller açtı. Türkiye'yi temsilen, Düzce'yi temsilen, TUBİTAK'ta çalışıyor. 3 yıllık bir program gereğince Oxford Üniversitesinde doktora yapacak ilk Düzceli kardeşimiz. Çalışırsa gayret ederse evlatlarımız çocuklarımızın her biri diğer ülkelere kabul görecektir. Bundan büyük bir tablo olabilir mi?, sevinç olabilir mi? Düzce için bu anlamlı bir gündür inşallah bundan sonra Ferah'ın peşinden yurt dışında Oxford gibi sayılı üniversitelerde doktora yapacak Düzceli kız ve erkek çocuklarımız inşallah sizin yolunuzda giderler. Bunun maddi tarafı da var tamam kendi hazır ama oraya gitmekte kolay değil onu kabul ettirmek. Ben pırlanta diyorum ya pırlantayı anlayanlar anladı ve doktoraya kabul etti. Bedelini de Türk milleti olarak, Devlet olarak oraya ödeyeceğiz sende şerefle bizi orda temsil edeceksin" diye konuştu.
Öğrenci Ferah Gülaçtı ise, "Benim lisedeyken iki hedefim vardı ya tıp okuyacaktım ya da Genetik Mühendisi olacaktım. Kök hücre için genetik mühendisi olmak istiyordum çünkü babam bir rahatsızlık geçirdi, babamın hastalığının tedavisinin kök hücre mühendisliği ile çözülebileceğini öğrendim. Sonra kafamda iki üniversite vardı ya Harvard ya Oxford'da okuyacaktım. Harvard'dan kabul aldım tekrar deprem çocuğu olduğumuzdan dolayı ailemi bırakıp gidemedim 7 yıl sürüyordu ve okyanus ötesiydi İngiltere'ye yöneldim birçok üniversiteden tam burslu kabul aldım Oxford Farmakoloji Bölüm Başkanı Sayın Leonardo Seymour bana gel deyince arkama baktım her şeyi bıraktım 2 yıldır oraya gidebilmek için uğraşıyorum. Bundan 2 yıl önce Oxford'da kabul aldım. Klinik Farmakoloji Bölümü Tıp Fakültesinde. Annem emekli öğretmen. 2 yıldır burs sorunu yaşıyordum Türkiye'de başvurmadığım yer kalmadı. En son sayın Valimize geldim. Durumumu anlattım. Valimiz beni TUBİTAK Genel Sekreterine yönlendirdi. Sağ olsun kendileri de ellerinden geleni yaptı. Şu anda hedefime doğru gidiyorum. Sayın Valime teşekkür teşekkürlerimi arz ediyorum" dedi.
Vali Yılmaz Oxford Üniversitesi Klinik Farmakoloji Bölümü öğrencisi Ferah Gülaçtı'ya kalem hediye etti. İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte fotoğraf çekildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.