GENÇ İZCİLERDEN DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİNE ZİYARET

GENÇ İZCİLERDEN DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ORMAN FAKÜLTESİNE ZİYARET

 Uzunmustafa İlköğretim Okulu'ndan 33 öğrenci, Müdür Yardımcısı İmran Altun ve rehber öğretmenleri Dilek Balaban ve Özgül Çakal ile birlikte SOS projesi kapsamında inceledikleri endemik "Lathyrusundulatus-İstanbul Nazendesi" bitkisi hakkında bilgi almak ve bu türü yakından tanımak amacıyla Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu'nu orman ekosistemleri hakkında bilgi almak üzere Ekosistem Laboratuvarını ve hayvan türlerinin yer aldığı Yabani Hayvan Müzesini ziyaret ettiler.

Konuyla ilgili olarak Herbaryum sorumlusu Doç. Dr. Necmi Aksoy, Uzman Serdar Aslan ve Arş. Gör. Neval Güneş Özkan "Fosiller, Meyve Tipleri, Bitkilerle ilgili tarihi kitap koleksiyonu, Herbaryumlarda bitkilerin kurutulması ve depolanması aşamaları" konularında genç izcilere kısa bilgiler verdiler. Ardından DUOF Herbaryumunda bulunan, Düzce bölgesinden toplanmış olan herbaryum örneklerini incelediler. Daha sonra öğrenciler SOS projesi kapsamında inceledikleri endemik "Lathyrusundulatus-İstanbul Nazendesi" bitkisinin herbaryum örneğini mikroskopta incelediler ve Uzman Serdar Aslan tarafından bir sunumla bitki hakkında bilgilendirildiler. Ardından "Super Natural" belgeselini izlediler.
Daha sonra Ekosistem Laboratuvarını gezerek, Arş. Gör Murat Sargıncı tarafından toprak ve orman ekosistemleri ile ilgili kısaca bilgilendirildi. Yrd. Doç. Dr. Akif Keten rehberliğinde Yabani Hayvan Müzesini ve Zooloji laboratuvarını gezdiler. Burada Yaban hayvanlarının doldurulması, sergilenmesi, Düzce'nin yaban hayvanları ve böcekleri konusunda bilgiler alarak böcek koleksiyonlarını incelediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.