OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE PROBLEM ÇÖZME BECERİLERİ KONULU SEMİNER

OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE PROBLEM ÇÖZME BECERİLERİ KONULU SEMİNER

 Seminerin amacını anlatan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk, "Problemi "yetişkin değil, çocuk çözmeli" noktasından hareketle okul öncesi dönemde problemlerle baş etmede güçlük yaşayan çocukları nasıl fark edebileceğimiz, anne ve babaların çocuklarının problemlerinin çözümündeki tutum ve davranışları konusunda geleceğin anne ve babaları ve öğretmenlerini bilinçlendirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yasemin Aydoğan tarafından Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Seminerde konuşan Aydoğan "Problem bir yaşam becerisidir. Bizler ne yazık ki problem çözme becerisi ile dünyaya gelmedik. Bu yaşam deneyimi ile kazanılacak bir yöntemdir" dedi.
Türkiye'nin en eksik olduğu noktalardan biri diyen Aydoğan "Evlenecek bir insanın problem çözme becerisi iyi ise evliliği iyi gider. Bu kadar net söylüyorum. İyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir akademisyen veya iyi bir öğrenci olabilirsiniz. Hepsinin yolu problem çözmeden geçiyor" dedi.
Seminerin sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Serap Bulduk tarafından Doç. Dr. Yasemin Aydoğan'a plaket ve çiçek verildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.