CHP DÜZCE SİYASET EĞİTİMİ BAŞLADI

CHP DÜZCE SİYASET EĞİTİMİ BAŞLADI

 CHP Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü tam bağımsız Türkiye idealini gerçekleştirme yolunda parti okulu projesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

            Konsopa Otel'de gerçekleştirilen eğitime İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Merkez İlçe Başkanı İlknur Başak Tütüncü,  kadın kolları ve gençlik kollarının üyeleri katıldı. 5 eğitmenin ders verdiği toplantıda güncel siyasi konular, CHP politikaları ve parti tüzüğü ele alındı.

            Toplantıda konuşan İlknur Başak Tütüncü, projenin amacını şöyle aktardı: "Tüzüğümüzde parti içi eğitimin bütçesi eğitimden sorumlu örgüt yöneticilerinin konumu, eğitime katılmanın partide yükselme ile bağının güçlendirilmesi gibi parti içi eğitimi destekleyen bir temel alt yapı oluşturuldu. Tüzük değişikliğinin parti içi eğitime sağladığı olanaklar genel başkanımızın parti içi eğitimin gerekliliği ve önemi konusundaki kararlı söylemi doğrultusunda parti içi eğitim birimi gecesini gündüzüne katarak yoğun bir çalışma dönemine girdi. Parti içi eğitimde amaç parti yönetiminde uyum ve birlik sağlanması ideolojimiz doğrultusunda parti yoldaşlığının pekişmesi, partide üyelerimiz arasında sevgi bağı ile güçlenen üretim ekseninde kurgulanmış bir ilişkinin değer kazanmasıydı ve bu örgütlenme ile halkımızla etkileşimimizi arttıracak bir fırsat yaratmış olacaktık."

            Tütüncü 14 ayda bin 900'ü aşkın üyenin parti eğitmeni olduğunu kaydederek "9 Eylöl 2011 tarihinde eski genelmerkez binamızın "Parti Okulu"na dönüştürülmesiyle başlayan bu yolculukta 3 kişilik usta eğitici kadrosu 10 kişiye çıkarıldı. Eğitim bölgesi olarak seçilen illeri kapsayan bölge merkezlerinde 2012 Aralık ayına dek 34 dönem eğitici eğitimi yapıldı. 14 ayda bin 900'ü aşkın üyemiz parti eğitmeni olmak üzere eğitildi. BU süreçte içlerinde bizim arkadaşlarımızın da bulunduğu üyelerimizden 271'i başka eğitici eğitimi dönemlerinde eğitmen olarak görev aldılar. Bugün de İzmir Aydın Muğla illerini kapsayan 4. dönem eğitici eğitimi devam ediyor. Sayıları artmaya devam eden bin 900 kişilik bu kadro kendi bölgelerinde üyelerimize eğitimler vermeye başladılar" dedi.

            CHP'nin demokrasiyi kurumsallaştıracak tek siyasi örgüt olduğunu vurgulayan Tütüncü tam bağımsız Türkiye idealini gerçekleştirme yolunda parti okulu projesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek "Bir liderin gelip bizi kurtarmasına beklemenin faydasız olduğunu her birimizin birer lider olması gerektiğini kavrıyoruz. Projelerimizi hayata geçirmek için halkımızla her kucaklaşmamız parti içi çekişmeye dedikoduya zaman bulamayacak olmamız anlamına geleceğinin ve CHP'nin Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana laik ve sosyal hukuk devleti ilkelerinin eşitlik,barış ve kardeşlik duygularının geçerli olduğu bir demokrasiyi kurumsallaştıracak tek siyasal örgüt olduğunun ve tam bağımsız bir Türkiye idealimiz için parti okulu çalışmalarımızın büyük önem arzettiğinin bilincindeyiz" diye konuştu.

Toplantı eğitmenlerin bilgiaktarımı ile son buldu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.