DÜZCE EĞİTİMDE ÇAĞ ATLAYACAK

DÜZCE EĞİTİMDE ÇAĞ ATLAYACAK

 Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan projeye göre, Düzce'deki derslikler 24 kişilik olacak ve analitik düşünmeyi engelleyen ezberci anlayış terk edilecek.

Projede yer alan bilgilere göre, Düzce'de 2012- 2013 Eğitim Öğretim yılında 24 anaokulu, 166 ilkokul, 3 özel eğitim okulu, 108 ortaokul, 40 ortaöğretim okulu olmak üzere toplam 341 okuldaki 3 bin 324 derslikte toplam 4 bin 497 öğretmen ve 69 bin 48 öğrenci ile eğitim sürdürülüyor.
Önümüzdeki 10 yılda gerçekleşmesi planlanan projede şu ifadeler yer alıyor: 
"Gençlerimizi ve çocuklarımızı hayata hazırlamaktan çok, sadece sınavlara hazırlayan, analitik düşünme yerine ezberciliği teşvik eden, öğrenciler arasında işbirliğinden çok rekabeti körükleyen eğitim yaklaşımı ülkemizin gençliğini ve geleceğini olumsuz etkileyecektir. O halde Fikri, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirilmesini sağlayan bir eğitim ve eğitim konusu el birliği gönül birliği ile Düzce'nin gündeminde yerini alacaktır. İlimizin ekonomik kalkınmışlık düzeyi ile bulunduğu bölge göz önünde bulundurulduğunda Fen ve Anadolu Liselerine geçiş ile Yüksek öğretime geçiş başarısı yeterli olmayıp 2023 yılında ilimiz ilk 20 il içinde yer alacaktır. İlkokul dan itibaren 'Bir lisan bir insan' sloganıyla tüm öğrencilerimiz Türkçe dilinden başka İngilizce başta olmak üzere en az bir lisan bilecektir. Tüm okullar modern binalar da ilkokul, ortaokul ve liselerde derslik başına düşen öğrenci sayısı 24 olacak şekilde normal öğretim yapacaktır. Tüm öğrencilerimiz derslerini tablet bilgisayarlarla işleyecekler ödevlerini ve projelerini de tablet bilgisayarlarla yapacaklar ve kitap taşımayacaklardır. Düzce Merkez ilçedeki orta öğretim kurumlarının büyük çoğunluğu 'Gümüşpınar Eğitim Kampüsü'nde eğitim öğretimlerini sürdüreceklerdir. İlimizdeki tüm velilerimize yönelik iletişim becerileri, verimlilik, stres yönetimi gibi konularda aile eğitimi adı altında eğitimler verilmesi, 'Okullar Hayat Olsun Projesi'nin tüm okullarımızda aktif olarak uygulanması sağlanacaktır. Eğitim kurumlarımız AB, Ulusal Ajans ve Marka gibi hibe projeleri ile ilgili her okulun yılda en az bir başvuru yaptığı okul haline gelecektir."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.