İÇ SULARDA AV YASAĞI BAŞLADI !

İÇ SULARDA AV YASAĞI BAŞLADI !

İl Müdürü Harun Kabaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Ticari ve Amatör Avcılığı Düzenleyen tebliğlere göre, İç sularda Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın balıklarının avlanmalarının 15 Haziran'a kadar yasak olduğunu bildirdi.
Akarsularda olta ile Tatlı su Kefali ve Gümüş balığı avının serbest olduğunu kaydeden Kabaoğlu "Yasağın başladığı tarihte elinde Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın balıkları bulunan satış ve toplu tüketim yerlerinin İl/ İlçe Müdürlüklerine başvurarak stok tespiti yaptırmaları ve 22 Şubat 2013 tarihine kadar stoklarını tüketmeleri veya satışını durdurmaları gerekmektedir" dedi.
İl Müdürü Kabaoğlu 15 Haziran'a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerle ilgili idari para cezasının uygulanacağını belirterek "Yasak türleri avladığı tespit edilen amatör balıkçılara 272 TL idari para cezası, yasaklı ürüne el koyma işlemi, ticari balıkçılara ise 923 TL idari para cezası, yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacaktır. Tüm balıkçılarımızın av yasaklarına uymaları gerekmekte olup, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşlarımızın, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerimize ya da Jandarmaya bildirmeleri su ürünlerinin sürdürülebirliği açısından büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.
Kabaoğlu balık türlerine göre yasaklı zamanları şöyle belirtti: Sazan, Kadife, Şiraz, Yayın, Tatlısu kefali (Orman içi sular ve akarsular dışındaki iç sular) Diğer türler 15 Mart - 15 Haziran
Doğal alabalık (Bütün türler) 01 Ekim - 01 Mart, Gökkuşağı alabalığı (O. Mykiss) Yok (Orman içi sular hariç) Sudak 15 Mart - 30 Nisan, Tatlısu levreği 15 Mart - 30 Nisan, Turna 15 Aralık-31 Mart, Tatlısu kefali yok.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.