GENÇLİK ORMANI KÖK SALDI

GENÇLİK ORMANI KÖK SALDI

Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü kapsamında Kalıcı Konutlarda Gençlik Ormanının ilk fidanları dikildi. Fidan dikimi öncesinde gerçekleştirilen törende orman haftası ile ilgili şiir, resim ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren gençlere ödülleri takdim edildi. Fidan dikimi törenine Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram başta olmak üzere çok sayıda davetle katıldı.
Düzce Valisi Adnan Yılmaz tören konuşmasında, "Dünya Ormancılık Günü, Dünya Su Günü, Dünya Meteoroloji Günü Dünya nüfusunun ve insan ihtiyaçlarının çeşitlenerek artması, buna karşın doğal kaynakların hızla azalması gelecekte onarılmaz doğal felaketlere yol açacağı endişesini gündeme getirmiştir. Bu düşünceden hareketle Birleşmiş Milletlerin yetkili kurulları 21 Mart gününü 1971 yılından beri Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart gününü 1993 yılından beri Dünya Su Günü ve 23 Mart gününün ise 1950 yılından beri Dünya Meteoroloji Günü olarak kutlanmasını kararlaştırmıştır.
Ekonomiye doğrudan katkı sağlayan ve para ile ölçülebilen faydaları yanında ormanlar ve orman alanları, insanlar ve diğer canlılar için hayati öneme haiz ekolojik hizmetleri yerine getirmektedir. Karbondioksit gazının yapraklarca bağlanması, su ve mineral döngüsü, toprak ve suyun korunması, iklimin düzenlenmesi gibi pek çok ekolojik hizmet, ormanlar tarafından sağlanmaktadır. Bunlara ek olarak ormanlar turizm, dinlenme ve ilham kaynağı olarak insanlığa değişik hizmetler sunmaktadır. Ormanların sağladığı bu fayda ve hizmetler sağlıklı bir toplum ve yaşanabilir bir çevre için mutlaka zorunludur ve gereklidir. İnsan teknolojisi bu hizmetlerin hiç birini kitle halinde ve yer küresi ölçeğinde doğal ormanlar kadar yerine getirememektedir ve getiremeyecektir. Dünyada her yıl ülkemiz orman alanı kadar ormanlık alan yok olmaktadır. Karalardaki en büyük karbon tutma özelliğine sahip ormanların tahribatı, küresel ısınmanın en büyük nedenidir. Bu sebepledir ki, bütün milli ve milletler arası platformlarda ormanların korunması ve genişletilmesi konusu birinci öncelikli eylem alanı olarak belirlenmiştir. 2012 yılı orman envanterine göre yurdumuzun genel alanının yüzde 26.6'sı ormanlarla kaplıdır. Düzce ilinde ise yüzde 49 ormanlık alanlar ile kaplıdır. Küresel sorumluluk noktasında ülkemiz, dünyada orman varlığını artıran ve bozuk orman alanlarını da hızla rehabilite eden ender ülkelerdendir. Bu ve buna benzer törenlerin toplumumuzda orman ve tabiat sevgisi ile çevre bilincinin genişlemesine katkı sağlamasını diliyorum" dedi.
Fidan Dikimi töreninin ardından Protokol ve Düzce Gençlik Merkezi üyesi gençler 1000 adet fidanı belirlenen alana dikti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.