GELECEĞİN DÜZCE'SİNİ,HALKLA EL ELE KURUYORUZ..

GELECEĞİN DÜZCE'SİNİ,HALKLA EL ELE KURUYORUZ..

Başkan Bayram, Düzce'yi herkes için gurur kaynağı olacak bir şehre dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, "Her geçen gün güçlenen ve büyüyen; modern, planlı ve yeşil bir Düzce, ortak eserimiz olacak" dedi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, "Büyüyen ve gelişen Düzce'de hizmetle dolu dört yıl" sloganıyla düzenlediği basın toplantısında, yeniden yapılanan Düzce'de altyapıdan ulaşıma, çevreden kültür hizmetlerine kadar birçok alanda önemli işlere ve 'ilk'lere imza attıklarını vurguladı.

Şehir merkezinden en ücra köşeye kadar herkes için ortam bir yaşam standardı hedefleyerek çalıştıklarını belirten Başkan Bayram, "Bunu da tüm arkadaşlarımla birlikte, inançlı ve azimli bir hizmet aşkı ve sevdayla 7 gün 24 saat durmadan, yorulmadan çalışarak başardık. Şimdi, bu anlayışın birer meyvesi olan eserlerle halkımızın karşısına çıkmanın gururunu yaşıyorum" dedi.

Hizmet alanı 4 yılda 3'e katlandı

Başkan Bayram, göreve geldikleri ilk günden itibaren, Düzce'yi herkes için övünç kaynağı olacak bir şehre dönüştürmeyi planladıklarını söyledi. İlk olarak planlamaya yöneldiklerini ifade eden Bayram, "4 yıl önce göreve geldiğimizde 2.238 hektar olan hizmet alanımız bugün 6.324 hektara çıktı. Yaptığımız planlama çalışmalarıyla tüm zorlukların üstesinden gelerek, en ücra köşelerimize bile hizmetlerimizi ulaştırmayı başardık. Üstelik altını çizerek söylüyorum, bunu aynı ekipman ve aynı ekiple yaptık. Sorumluluk alanımız içinde hizmetimizin ulaşmadığı tek bir nokta bile kalmadı. Planladık ve hız kesmeden çalıştık" diye konuştu.

Düzce'nin çehresi 'Kentsel Dönüşüm'le değişecek

Kentsel Dönüşüm'ün Düzce için önemini vurgulayan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Camikebir Mahallesi'nde 56 bin metrekarelik alanda TOKİ işbirliğiyle 200 toplu konut inşa ederek bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini kaydetti.

Başkan Bayram, 3194 sayılı İmar Yasası'nın 18. Maddesi uyarınca 20 mahallede 74 farklı bölgede uygulama yaptıklarını; 3 bin 250 yeni parsel oluşturarak vatandaşlara tapularını teslim ettiklerini kaydetti. Bayram, "2009 yılında 18. Madde uygulamaları 75 iken, o tarihten bu yana 4 yıl içinde bu sayı 381'e çıktı. Bu da 2009 öncesine göre yüzde 400 oranında bir artışı ifade ediyor" dedi.

"Düzce'nin ilk 'Dal-Çık' köprülü kavşağını ve ilk katlı otoparkını yaptık"

Göreve geldiklerinde Düzce'nin en önemli sorunlarından birinin şehir içinde yaşanan trafik karmaşası olduğuna dikkati çeken Bayram, sözlerine şöyle devam etti:

"Merkezdeki trafik yoğunluğunu dağıtmak, daha güvenilir ve konforlu bir ulaşım sağlamak için, kuzeyden güneye doğudan batıya çevre ve bağlantı yolları açtık. İki yıl gibi kısa süre içinde 13 bin 500 metre yeni yolu halkımızın hizmetine sunduk. Şehir içinde yaya ve araç trafiğini akışkan ve güvenli kılacak cadde düzenlemeleri yaptık. Düzce tarihinde bugüne kadar hiç olmayan kavşak ve sinyalizasyonları gerçekleştirdik. D-100 karayolu üzerinde hem araç hem de yaya ulaşımı açısından sorunlu bir bölge olan Çoban mevkiine 30 yıl sonra el atmak bize nasip oldu ve bu mevkiye 'Dal-Çık' köprülü kavşağı yaparak son derece önemli bir hizmeti yerine getirdik."

Düzce'ye kazandıkları ilkler arasında en önemlilerinden birinin katlı otopark olduğunu dile getiren Başkan Bayram, "1 yıl gibi kısa bir süre içinde şehrimizin ilk katlı otoparkını hizmete açtık. 300 araç kapasiteli Hacı Bayramzade Katlı Otoparkı'nın ardından, şimdi sıra daha büyüğünü yapmaya geldi. Anıt Meydan'da yer altında 2 katlı, toplam 420 araç kapasiteli bir katlı otopark daha yaparak, Düzcelilerin hizmetine sunacağız" dedi.

 

Dere içi ıslah ve köprü çalışmalarının aralıksız sürdüğünü, Düzce'ye Hasanlar Barajı'ndan içme suyu getirmek üzere proje yürüttüklerini vurgulayan Bayram, Düzce'yi geliştirirken güzelliğini korumak, Düzce halkının rahat bir kent yaşamı sürdürmesini sağlamak amacıyla çalıştıklarını söyledi.

Düzce'de daha önce gerçekleştirilmemiş projelere imza attıklarını belirten Başkan Bayram, Düzce'nin yeni sosyal yaşam merkezi olan Krempark AVM, şehrin en önemli eksiklerinden biri olan Modern Terminal projesi, Türkiye'de muhtarlara yönelik açılan ilk sosyal tesis olan Düzce Muhtar Evi ile ilgili bilgiler verdi.

Bayram: "Kapımız herkese açık!"

"Düzce'nin daha nitelikli bir kent olması adına katkı sağlayacak her türlü fikir, öneri ve projeye, kaynağı kim olursa olsun her zaman kapımız açık…" diyen Başkan Bayram, 'yol, su, kanalizasyon hizmetleri' gibi asli görevlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini ifade etti. Bayram, kadınlara, engelli vatandaşlara, gençlere ve çocuklara yönelik projeleriyle gurur duyduklarını vurguladı.

Düzce'nin dört yıl içerisinde geldiği noktanın anlatıldığı tanıtım filminin izlendiği basın toplantısı, Karadeniz mutfağından lezzetlerin ikram edildiği bir yemekle sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.