BASININ DUAYENİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

BASININ DUAYENİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bir süredir tedavi gören Gazeteci Yazar Bedrettin Maradit vefat etti. Bedrettin Maradit'in vefatı başta Maradit ailesi olmak üzere çok sayıda kişiyi üzüntüye boğdu. Maradit'in cenazesi Merkez Büyük Cami'de öğle ezanından sonra kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığında defnedildi. Aydın ve Fatih Maradit kardeşler taziyeleri kabul ettiler. Cenazeye başta Düzce Valisi Adnan Yılmaz olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.

BEDRETTİN MARADİT KİMDİR?
Düzce'de basın- yayın dünyasının ilk tohumları 1948'de İstanbul'da atılır. O zamanlar İstanbul Boğaz Komutanlığı'nda askerliğini yapan Bedrettin Maradit, 1948'de Türkiye'nin en büyük gazetesi Son Posta'da muhabir olarak gazeteciliğe ilk adımını atar. Askerliğini bitirip Düzce'ye dönen Bedrettin Maradit, temin ettiği eski bir daktilo ile Son Posta Gazetesi'nin Düzce muhabirliğini de devam ettirir.
Düzce'de 15-20 adet satılan Son Posta Gazetesi, Maradit'in gayretleriyle, 100-150 adet satışa ulaşır. 26 Nisan 1951'de İstanbul'da basılmaya başlanan Düzce Postası Gazetesi ile Düzce'yi ilk süreli yerel gazeteye kavuşturan Maradit, 6 ay sonra Düzce'ye ilk baskı makinası getirdiğinde, bölgenin ilk gazete matbaasını da kurmuş olur.
16 Ekim 1953 yılında Bolu'da da bir matbaa kuran Bedrettin Maradit, böylece o zamanki Vilayet Merkezi olan Bolu'nun da ilk günlük gazetesini, yayın hayatına başlatır. Bolu Ekspres adıyla yayın hayatına başlayan Bolu'nun ilk günlük gazetesi, 1963 yılında haftalık çıkan Abant ve Yeni Hamle gazeteleriyle birleşerek, Sesimiz adı altında günlük yayınlarını sürdürür. Sesimiz Gazetesi'nin yayınları Bolu Gündem Gazetesi yayın hayatına başlayana kadar aksamadan sürer. Bedrettin Maradit'in oğulları Aydın Maradit ve Fatih Maradit 28 Kasım 1989'da Bolu'nun ilk ofset gazetesi olan Bolu Gündem'i yayın hayatına soktu. Gazeteci Bedrettin Maradit yaşamı boyunca kalemini elinden hiç bırakmadı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.