VALİ YILMAZ DEPREMİ YAŞADI

 VALİ YILMAZ DEPREMİ YAŞADI

 Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali Kartal'da simülatörde Marmara depremini hissetti. Yılmaz ve Solmaz simülatörün güvenli bölümüne geçerken, Kartal eşyaların sabitlenmediği güvensiz bölmede yerini aldı.

Toplumu başta deprem olmak üzere sel ve yangın gibi doğal afetler konusunda bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen "Hayata Devam Türkiye" Projesinin 4. etabı başladı.
2010'da başlatılan ve 5 yıllık bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanan "Hayata Devam Türkiye" Projesi kapsamında Anıtpark'ta vatandaşlara uygulamalı deprem eğitimi verildi.
Programa katılan Vali Adnan Yılmaz deprem sonrası büyük acıların yaşanmaması için kalıcı önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayarak "Deprem sonrası büyük acıların yaşanmaması için kalıcı önlemlerin alınması şart. Ben projeye katılımın daha fazla olmasını bekliyorum. Özellikle eğitim kurumlarının projeye destek vererek bu bilinçlendirme sürecine dahil olması gerekiyor. Zorunlu Deprem Sigortasında (DASK) 81 il arasında ilk sıralardayız. Buda önemli bir gelişme" dedi.
Programda doğal afetlerden önce alınması gereken önlemler, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda eğitimler verildi ve 3 boyutlu G Force deprem simülatöründe 1999 yılında yaşanan 7,4 büyüklüğündeki Marmara Depremi yaşatılarak, konunun önemine vurgu yapıldı.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.