3 KURUŞA GÖZ DİKTİLER !

3 KURUŞA GÖZ DİKTİLER !

 Aziziye Mahallesi'nde kurulan pazaryerinin bir kısmında kurulan köylü pazarında satış yapan köylü kadınlar, evlerinde yaptıkları ekmekleri satarak geçimlerini sağlıyordu. Bir süredir günde 10 ekmek satan kadınlar, kazandıkları para ile çocuklarına ve evlerine yardımcı oluyorlardı. Fakat birkaç fırıncının şikayeti üzerine harekete geçen Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, köylü pazarına gelerek, kadınların ekmek satmasını engellediler.

Köyde yetiştirdiği ürünleri ve yaptığı ekmekleri satan 69 yaşında ki Hacer Bilali isimli kadın, zaten zor durumda olduğunu ifade ederek "Benim yetim torunlarım var. Kızım var. Kocam çalışamıyor. Evde yaptığım 15 ekmeğin 10 tanesini burada satarak azda olsa para kazanıp eve katkıda bulunuyordum. Bu yaştan sonra başka ne iş yaparım. Bizim ekmeğimizle oynamasınlar" dedi.

Sabire Ertürk isimli 65 yaşında ki kadın ise, "Ben 65 yaşında ev geçindirmeye çalışıyorum. Daha bugüne kadar kimse benim ekmeklerimden rahatsız olup buraya gelmedi. Aksine müşterilerimiz ekmek istiyor. Fakat yasakladılar. Ben bu yaştan sonra temizliğe gideceğim. Bizim 3 kuruş paramıza göz diktiler" ifadelerini kullandı. Kadın girişimcilere destek bu olmasa gerek.Yetkililerin en kısa zamanda köylü vatandaşlaımızın sorunlarını çözüme kavuşturacağını ümit ediyoruz.Unutmayalım " Köylü Milletin Efendisir."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.