OBEZİTE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

OBEZİTE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bölgede şişmanlık tedavisi alanında hizmet veren önemli bir kurum oldu. Dünya'da obezite cerrahisinde uygulanan tüm teknikleri kapalı ameliyat yöntemi ile uygulayan Genel Cerrahi Kliniği, Batı Karadeniz Bölgesi'nde de bu yöntemi uygulayan tek merkez olma özelliğini taşıyor. Hastaneye, Türkiye'nin dört bir yanından, hatta yurtdışından dahi hastalar başvuruyor.
Genel Cerrahi Klinik Şefi Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, 2006 yılından bu yana bu tür ameliyatları yaptıklarını söyledi. 2011 yılı içerisinde 16 şişmanlık cerrahisi uyguladıklarını ifade eden Pehlivan, bölgede bu tedaviyi uygulayan başka bir merkez olmadığını kaydetti. İl dışından da hastaların başvurduğunu anlatan Pehlivan şöyle konuştu: "Obezite tedavisinde hem biz yaptığımız teknikleri geliştirdik, hem dünyada bu alanda yapılan cerrahi işlemleri yerinde görerek ve uygulayarak bu kurumda da uygulamaya başladık. Tıp fakültesinde bu ameliyatları yaptığımızın duyulmasının ardından dışarıdan da bize hasta gelmeye başladı. Örneğin önümüzdeki dönemde İzmit'ten ve İstanbul'dan hastalarımız gelecek. Yıl içerisinde 16 şişmanlık cerrahisi yaptık. Bölgemizde bu ameliyatı yapan başka bir merkez yok. Dünya'da yapılan tekniklerin tamamını kapalı yöntemlerle uygulayabilecek noktadayız. Sonuçta bölgemizde bu sağlık hizmetini başlatıp, sürdürebildiğimiz için bütün genel cerrahi ailesi olarak çok mutluyuz."
Obez hastaların tedavisinde son çarenin cerrahi müdahale olduğunu kaydeden Pehlivan, "Obezite cerrahisi ve genel cerrahi anabilim dalı olarak tıp fakültesinde bu alanda sağlıklı yani bilimsel çalışmamızın temelinde tıp fakültemizdeki endikronoloji ve psikiyatri bölümünün büyük katkısı var. Bize başvuran hastaları öncelikle bu bölümlerdeki doktorlarımız ile görüştürüyoruz. Diyet ve hayat tarzı değişiklikleri ile ameliyatsız bu işi çözmek için bunu yapıyoruz. Hastalar orada filtre edilerek bize geliyor. Biz böylece daha etkin bir iş yapabiliyoruz. Yine takibinde de endikronoji bölümünden ve psikiyatri bölümünden yararlanıyoruz. Programımız multidisipliner takım çalışması şeklinde yürüyor" dedi.

İHA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.