23 NİSAN KUTLU OLSUN

23 NİSAN KUTLU OLSUN

 Başkan İsmail Bayram, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi iki farklı kavramın bir arada kutlandığı dünyada tek ülkenin Türkiye olduğunu vurguladığı mesajında, sevgi ve barış temennilerinde bulundu.

Başkan Bayram mesajında şu görüşlere yer verdi:

 

"Milli devlet ve tam bağımsızlık ilkeleriyle birlikte Atatürk'ün devlet anlayışının temellerini oluşturan üçüncü ana ilke, milli egemenliktir. Milli egemenlik, devlet içinde en üstün buyurma kudreti olarak tanımladığımız 'egemenliğin', millete ait olduğunu ifade eder.
 Büyük Millet Meclisi Hükümeti'nin gerçekte milli egemenliğe dayanan bir cumhuriyet olduğu açıktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gün diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' çocuklar için bir şenliktir. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenleniyor. 23 Nisan'ın 93'üncü yıldönümünün kutlandığı bugün bunun idrak edilmesinin onurunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, sevgi ve barışın her zaman daim olmasını temenni ederim."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.