DÜZCE VALİLİĞİ 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI

DÜZCE VALİLİĞİ 23 NİSAN  KUTLAMA MESAJI

 

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" parolasıyla yürütülen bağımsızlık mücadelesinin en zor günlerinde, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması;  demokrasiye olan inancın  Dünya üzerinde eşi benzeri görülmemiş bir ifadesidir.  Bu inançtır ki vatanın kurtarılmasına, bağımsızlığın elde edilmesine ve Cumhuriyetin ilanıyla nihai hedefe ulaşılmasına imkan sağlamıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu; demokratik bir sisteme geçişin temel adımı olduğu kadar, en zor günlerde halkın sağduyusuna ve iradesine olan güvenin çok güçlü ve sonuçları ile de haklılığı ispatlanmış  bir göstergesidir.

Büyük Önder Atatürk, bu önemli günü çocuklara armağan etmiş ve resmi bayram olarak kutlanmasını arzu etmiştir. Atatürk'ün, bir toplumun geleceği olmaları gerçeğinden hareketle çocuklara ve gençlere verdiği önem Dünya'da bir ilktir ve ülkemizin de gurudur.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bir toplum hayatında ulusal egemenliğin taşıdığı hayati öneme paralel olarak çocukların eğitiminin ve hazırlık düzeyinin de bir o kadar hayati önem taşıdığının en güzel ifadesidir.

Bu nedenledir ki; çocuklarımızı gelecekte ülkemizin sorumluluğunu taşıyabilecek kapasitede, diğer ülkelerle rekabet edebilecek ve dünyayı dönüştürecek fikirlere öncülük edebilecek güçte; analitik düşünen, kendine güvenen,  teknolojiye hakim, araştırmacı, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı bireyler olarak  yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak en büyük görev ve sorumluluğumuzdur.

Tarihte olduğu gibi, gelecekte de güçlü bir şekilde var olmak, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak yolunda bu sorumluluğu yerine getirmek için Devletçe, Milletçe azimle çalışıyoruz, çocuklarımıza güveniyoruz ve geleceğe güvenle bakıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 93. Yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızın Kahramanlarını, vatan uğrunda canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Önemli bir farkındalığın ürünü olarak Dünya'nın tek çocuk bayramı olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın çocuklarımıza ve ülkemiz insanına kutlu olmasını diliyor, bu vesileyle değerli halkımızı saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.