SİVİLCE İLE BAŞ ETMENİN YOLLARI !

SİVİLCE İLE BAŞ ETMENİN YOLLARI !

 

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Akneleri iyileştiren besinlerin başında yeşil yapraklı sebzeler geliyor. Marul, ıspanak, maydanoz, pazı, kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzeleri yemeklerde, salatada, omletin içerisinde tüketebilirsiniz. Peki neden yeşil yapraklı sebzeler sivilceye iyi gelir? Çünkü, sivilcelerin baş düşmanı olan beta karoten kaynağıdır. Betaz karoten sivilcelerin iyileşmesini ve cildin doğal bir parlaklık kazanmasını sağlar. Piyasada bulunan A vitaminin kimyasal versiyonu olan sivilce ilaçlarının yerine beslenme programınıza düzenli ve yeterli bir şekilde yeşil yapraklı sebzeleri dahil ederek, hem tasarruf etmiş, hem de cildinizi bu ürünlerin olumsuz etkilerinden koruyabilirsiniz. Günde 1 bardaktan 5 bardağa kadar yeşil yapraklı sebze tükettiğinizde cildinizin A vitamini ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Yeşil yapraklı sebzeler ayrıca kan akışını hızlandıran, cildin sağlıklı görünmesini sağlayan K vitamini açısından da zengindir.

 Havuç: Havuç A vitamini, magnezyum, C vitamini ve lif bakımından zengin, mükemmel bir antioksidandır. Havucu tek başına yiyebileceğiniz gibi suyunu içebilir, salataya yada dip soslara ekleyebilirsiniz.

 Somon: Somon harika bir güzellik besinidir. İçerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde sivilceleri neredeyse bir gecede temizleyebilmesinin yanında protein bakımından da zengindir. Bu da sağlıklı görünen bir cilde giden yoldur. Protein, cildinizi yaşlanmaya karşı koruyan  kolajen üretimine yardımcı olur. Somon alırken güvenilir yerleri tercih edin.

Papaya: Papaya sadece sindirim sistemi için değil cildiniz için de harika bir besindir. Beta karoten içerir ve cildinizi temizler. Papayanın çekirdeklerini atmayın, çünkü papaya çekirdekleri  cildin onarılmasını ve hücre yenilenmesini destekleyen antioksidan kaynağıdır.  Papaya ayrıca bazı meyvelere oranla daha az şeker içerir.

Yumurta: Sivilcelerin iyileşmesini sağlayan bir diğer besin yumurta. Yumurta güzellik vitamini olarak bilinen bir B vitamini çeşidi olan biyotin içerir. Biyotin saçınız, tırnaklarınız ve cildiniz ile doğrudan ilgilidir. Bunun yanında B12, E, D vitamini, protein ve kolin içerir. Tüm bunlar cildinizdeki sivilcelerle savaşmak için oldukça etkilidir.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.