DÜZCE’NİN YENİ MEŞHURU, ‘ŞEKER KAMIŞI PEKMEZİ’

 DÜZCE’NİN YENİ MEŞHURU, ‘ŞEKER KAMIŞI PEKMEZİ’

 Fuarda diğer pekmezlere göre mineral ve vitamin bakımından çok zengin olan şeker kamışı pekmezi tahinli ve sade olarak ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Vatandaşlardan tam not alan pekmezin beğenilmesi girişimci köylü içinde moral kaynağı oldu. Uluslararası Gastronomi Dernekleri Platformu Başkanı M. Vasfi Pakman, Dr. Ender Saraç, Op. Dr. Feridun Kunak ve Kanadalı Doğal Beslenme Uzmanı Chiller Ataner standı ziyaret edip pekmezimizin tadına baktı.

Düzce'nin Çilimli İlçesine bağlı Tepe Köyü'nde organik olarak yetiştirilen şeker kamışlarını geleneksel yöntemlerle pekmez haline getiren Girişimci Ahmet Kutlu, pekmezi yöresel bir ürün yapmak istediklerini ve böylelikle Düzce'nin tanıtımına katkı sağladıklarını belirtti.
Şeker kamışı pekmezinin fındığa da alternatif bir ürün olarak 3 yıldır denediklerini aktaran Kutlu, "Pekmezin ham maddesi Şekerkamışı bölgemizde bol miktarda yetiştirilebilir. Verimi iyi olduğu gibi gübre ve sulama gibi maliyeti yok. Katma değeri yüksek bir ürün. İmkanı olan çiftçileri şekerkamışı ekmeye davet ediyorum" dedi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Düzce'de daha şeker kamışı pekmezinin pek bilinmediğini ifade eden Kutlu, "Biraz tanıtım yapılması halinde üreticilerimizin şeker kamışına yöneleceğini düşünüyorum. Şeker kamışının hasat zamanı olan eylül ve ekim aylarında tanıtım için çok önemli etkinlikler yapacağız. Gerekli ilgiyi görürse şehrimiz için çok büyük bir ekonomik gelir olacaktır. Bunun yanında analizlerini yaptırdığımız pekmezin birçok faydasının olduğunu gördük. Şeker kamışı üzerine iki yıldır Arge çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.