MANGALDA ET NASIL PİŞİRİLMELİ ?

MANGALDA ET NASIL PİŞİRİLMELİ ?

 

Alınabilecek önlemler;

Uzmanlar,"Pişirme yöntemine bile geçmeden, öncelikle, et ve et ürünlerini, özellikle de kırmızı eti azaltıp sebze-meyveyi arttırmayı tavsiye ediyor. İkinci olarak da mangal yapma sıklığınızı azaltmanızı …

Et ve et ürünlerini uzun süreli mangal üzerinde pişirmek kanserojen maddelerin çıkmasına sebebiyet verdiği için, ürününüzü mangaldan önce biraz pişirmeniz tavsiye ediliyor (mümkünse; örneğin fırında).

Pişme süresini kısaltmak için küçük parçalı etleri tercih edin.

Kömür tozlarının yapışmasını engellemek için kömür közüyle et arasında en az 15 cm mesafe olmalıdır.

Mangal ateşinin kor haline gelmesini bekleyin.

Mangal yaparken besinler alevle yakılarak pişirilmemeli. Yanmış kısımları atmalısınız.

Duman da kanserojen etki yaptığı için, besinin yağı ve suyunun ateşe düşmesini ve dolayısıyla duman oluşturmasını engelleyin. Örneğin, ızgaranızı delikli aliminyum bir malzemeyle kaplayın. Yağsız etleri tercih edin; yağsız etler daha az damlayacağı için daha az duman oluşur.

Mangalınızı yağlamak zararlı maddelerin ete yapışmasını engelleyecektir.

Mangalı kullandıktan sonra güzelce temizlemek, mangala yapışmış zararlı maddelerin sonraki seferde gıdalarınıza yapışmasını engeller.

Antikanserojen maddeleri içeren (likopen,polifenol,isoflovanoid,allium gibi bileşikler) sebze ve meyveler tüketilerek mangalın zararlı etkilerine karşı dengeleme yapılabilir.

Sonuç olarak, "tamamen terk edin" şeklinde bir tavsiye pratikte bir mana ifade etmeyebilir ama en azından mangal yapma sıklığınızı azaltıp, pişirme sırasında basit önlemler alarak sağlık risklerini azaltabilirsiniz."önerilerinde bulunuyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.