DEPREM SİGORTASI FİYATLARI DEĞİŞTİ

DEPREM SİGORTASI FİYATLARI DEĞİŞTİ

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatı'nın 3'üncü maddesinde değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre sigorta bedelinin tespitinde, sigorta edilen meskenin yapı tarzı için metrekare bedeli ile aynı meskenin brüt yüzölçümünün çarpılması sonucu bulunan tutar esas alındı. Buna göre, sigorta bedeli hesabına göre metrekare bedeli; çelik, betonarme, karkas yapılarda 640 lira, yığma kâgir yapılarda 460 lira olurken diğer yapılarda 240 lira oldu. 
Tebliğde, Zorunlu Deprem Sigortası'nın, Doğal Afet Sigortaları Kurumu nam ve hesabına sigorta yapmaya yetkili sigorta şirketleri ve bu şirketlerin acenteleri ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu'nca yetkilendirilmiş diğer kuruluşlar tarafından yapıldığı belirtildi. Bu tarife ve talimata göre belirlenen prim tutarının peşin olarak tahsil edildiği, prim tutarının, taksitler kuruma yansıtılmamak koşuluyla kredi kartı veya benzeri başka düzenli ödeme yöntemleriyle taksitlendirilmesinin mümkün olacağı bildirildi. 

Tebliğde şu ifadeler yer aldı: "Ancak, her bir sigorta sözleşmesi itibariyle yetkili sigorta şirketine ödenecek asgari komisyon 10 TL'dir. Ödenen asgari komisyonun 3 TL'si sigorta şirketine, 7 TL'si acenteye aittir. Yukarıda belirtilen oranlar kapsamında sigorta şirketine ödenecek komisyonun 10 TL'yi aşması durumunda, acenteye verilecek komisyon, asgari tutarın altına düşülmemesi kaydıyla, sigorta şirketi ve acente arasında serbestçe belirlenir. Başarılı sigorta şirketlerine ve acentelerine, yukarıda belirlenen komisyon oranlarına ilave olarak, Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu'nca belirlenecek esaslar dahilinde, teşvik komisyonu ödenebilir veya başarı ödülü verilebilir."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.