ÖĞRETMEN VE ÇALIŞANLARA EĞİTİM !

ÖĞRETMEN VE ÇALIŞANLARA EĞİTİM !

Düzce İl genelindeki okullarda faaliyet gösteren kantin, yemekhane, kafeterya, büfe ve çay ocaklarından sorumlu öğretmenlere ve çalışan personellere gıda mevzuatı ve gıda hijyeni konusunda eğitim verilmeye başlanmıştır.

Bu kapsamda İlimiz Valilik konferans salonunda 06.06.2013 tarihinde öğretmenlere, 08.06.2013 tarihinde ise kantinde çalışan personellere eğitim verilmiştir.

Yapılan eğitim toplantısına Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun KABAOĞLU, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Necdet ÇİÇEK, Gıda ve Yem Şube Müdürü Osman YAVUZ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan ARIK, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Murat SERDAR, öğretmenler ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Harun KABAOĞLU, tarladan sofraya gıda güvenliği kapsamında Bakanlığımızın yapmış oldukları çalışmalara değinmiş, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun yayımlanmasından itibaren bu kanun kapsamında 100?u aşkın yönetmeliğin yayımlandığını ve bu yönetmelikleri Bakanlığımız çalışanları tarafından sahada titizlikle uygulandığını söyledi.

İl Müdürü Harun KABAOĞLU, ayrıca İl Müdürlüğü olarak 2013 yılı mayıs ayı sonu itibariyle 1690 adet gıda denetimi yaptıklarını ve bu kapsamda 95 numune aldıklarını, Alo 174 Gıda Hattına 57 şikayet geldiğini, yapılan denetim ve şikayetler sonucunda 13 işyerine Türk Gıda Kodeksine uygun üretim ve satış yapmadıkları gerekçesiyle 122.000 TL idari para cezası uyguladıklarını, ayrıca bir işletme içinde Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Osman YAVUZ ise, gıda mevzuatı ve Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği kapsamında gerek öğretmenlerin, gerekse çalışanların yapması gerekenleri ve dikkat edecekleri hususlar hakkında, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Murat SERDAR ise, katılımcılara gıda hijyeni konusunda ayrıntılı bilgiler verdiler.

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Ayhan GÜNDÜZ Ekmek İsrafının Önlenmesi hakkında katılımcılara sunu eşliğinde bilgiler verdi.

Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi Vural ÇATİKKAYA?da Toprak Bayramının öneminden bahsederek, tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmaması ile ilgili bilgiler verdikten sonra toprak varsa hayat vardır vurgusu yaparak bu kapsamda hazırlanan kamu spotlarını ve eğitim filmlerini katılımcılara sunarak toplantıya son verildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.