DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI KİM OLSUN?

Mart ayında yapılacak belediye başkanlığı seçimlerinde sandıktan kimin başkan olarak çıkacağını şimdiden kestirmek zor.

Ancak, Düzcemiz için en önemli 5 koltuktan biri olan Belediye Başkanlığı ucuza gitmesin. (Diğerleri valilik ve 3 milletvekilliği)

Hak eden bu koltuğa otursun.

Belediye başkanlığı görevini yürütecek kişinin pek çok özelliklere sahip olması gerekiyor.

Eline güç geçince de tabiliğini korusun.Lider olsun,Düzce?nin dost ve düşmanlarını ayırt edebilsin.Allah korkusu taşısın,Helal ve harama dikkat etsin.Kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu hiçbir zaman unutmasın.

Alçak gönüllü olsun,En güçlü olduğu noktada bile, ?Senden büyük Allah var? sözünü unutmasın.Paylaşımcı olsun,Yapacağı bir iş öncesi danışsın. Fikir alsın.

Seçimlerden sonra, ?bana oy verenler, oy vermeyenler? ayrımı yapmasın.

Bütün Düzcelileri  kucaklasın.Gösteriş meraklısı olmasın.Karşısındakini dinlesin.Vefalı olsun.

Çağdaş toplumların en önemli nitelikleri kentleşmeyle doğru orantılıdır. İyi bir kentleşme, iyi bir yönetimden geçer. Bu da kısaca belediye başkanı ve ekibi demektir. Belediye başkanı bir kentin bel kemiğidir. Hizmet ettiği kentin ve yaşayan halkın geleceği, ortaya koyacağı vizyon ile belirlenecektir.

Belediye başkanlığı görevini yürütecek kişinin pek çok özelliklere sahip olması gerekiyor. Bu nedenledir ki; belediye başkanının vizyonu ve bunu gerçekleştirmek için gerekli prensip ve kuralları olmalıdır. Hizmetine talip olduğu kentin,  sosyal ve kültürel özelliklerini çok iyi bilmeli, takip edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalıdır. Belediye başkanı seçilmek için vaat ettiği tüm talepleri, seçildikten sonra, koltuğa oturduğunda da unutmamalı, yerine getirmelidir. Makamının kapısı vatandaşa her zaman açık olmalı, ulaşılamayan değil, vatandaşla iç içe olan biri olmalıdır. Kentin ve yaşayanların sorunlarını yerinde dinleyen ve zamanında çözüm getiren biri olmalı, temsil ettiği kentteki insanlarla birlikte yaşadığını unutmamalı, onların dertlerini ve sevinçlerini paylaşarak hissetmeli ve onlardan biri olmalıdır. Halkın çıkarları her zaman ilk hedefi olmalı, çalışmalarını en üst düzeyde yılmadan yapmalıdır. Adil, halktan yana, şeffaf ve güvenilir olmalı, verdiği sözleri tutmalı, kararlı ve dürüst olmalı, ekip çalışmasına yatkın, önerilere ve fikirlere açık olmalı, teknolojiyi, dünyadaki gelişmeleri, kentleşme ile ilgili yenilikleri yakından takip etmeli, kendini sürekli yenilemelidir. Yeniliklerde ve hizmetlerde öncü olmalı, olayları objektif değerlendirerek, doğru analiz etmeli ve analitik bir zekâya sahip olmalıdır. Mücadeleci bir ruha sahip olmalı ve hiçbir zorluktan yılmamalı, hızlı düşünme, karar verme ve karar alma yeteneğine sahip olmalıdır. Devrimci, modern, aydın, ileri görüşlü olmalı, sivil toplum örgütlerinin önemini benimsemeli ve çalışmalarına destek vermelidir. Kibar, anlayışlı ve uzlaşmacı bir tavır sergilemeli, cesur olup, kararlarının arkasında durmalıdır. Partiler üstü hizmet vermeli, din, dil, ırk ayrımı gözetmemelidir. Onurlu ve gururlu olmalı, tek başına değil, vatandaşıyla birlikte hareket etmelidir.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.