?BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA? ŞARKISI AYRI MAKAMDAN SÖYLENİYOR

Ak Parti Düzce  teşkilatı karmakarışık. Adeta kazan kaynıyor, içine düşen de yanacak gibi.

İki, bazen üç cepheli bir bölünme yaşanıyor. "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarksını herkes ayrı makamdan söylüyor. Ama, sesler detone?

Ama bu kayıkçı kavgasının kimseye yararı yok ve olan Düzce?ye oluyor. Düzce ne çektiyse bu tür kavgalardan çekti.   Valileriyle, belediye başkanıyla, rektörüyle, STK'larıyla, işadamıyla, basınla, yetmeyince de kendi kendileriyle kavga ediyorlar

Hizmet için kavga eden siyasetçi yok.Olursa işte o zaman başımız göğe değer.

Bu yerel seçimlerde Ak Parti iki ayrı imtihan verecek. Birincisi parti içi ve genel merkeze olan güven imtihanı diğeri de Ak Parti Genel Merkezinin adayının yerel seçimde halkın ve parti üyelerinin teveccühü. Lâkin Başbakan Erdoğan?da şunu biliyor ki adaylar değil Recep Tayyip Erdoğan teveccüh görüyor. Peki n?olacak? Bekleyip göreceğiz.

NASIL BİR BAŞKAN ?

Yerel seçimler yaklaşıyor. Belediye Başkan adayları ortaya çıktı. Seçimler, Belediye Başkanı adaylarının yarıştığı atmosfer olmaktan çıkmalı, geleceğe yönelik, halkın siyasetinin, kültürünün, ekonomisinin korunduğu, geliştirildiği bir kent yaratmanın yarışı ile geçmelidir.

Kentler kültürleri ile yaşarlar. Kentler o insanların yaşamlarının tanıklığını gösterirler. Bir belediye başkanı artık siyaset penceresinden girmeyi kaldırmalıdır. Siyaset, Belediye Başkan Adaylarının nitelikleri ve özelliklerini taşıyan maddelerle seçim şartlarını oluşturmalıdır.

 Buna göre bir adayın öncelikle gelebilmesi için o kent ve çevresini tanıyan çalışmaları olması gerekir.

Bununla ilgili çalışmalarını kapsayan özellikleri, nitelikleri ve programları olmalıdır. Ve bu programlar kentin özelliklerini ve ihtiyaçlarını gösteren yapıda gerçekleşmelidir.

Bir Belediye Başkan adayı öncelikle şunu sorgulamalıdır. 

Ben Belediye Başkanı olabilir miyim? Özelliklerim yeterli midir? Bu işi başaracak yapıya ve uygulamaya sahip miyim? Ben kentin geleceği taşıyabilir miyim? Ben böyle bir potansiyele sahip miyim? Tarafsız, yansız, çıkarsız kentime ne katabilirim? Ne kadar üretkenim?

Bir siyaset merkezi ise bu özellikleri ile şartlarını oluşturan bir yapıya sahip olması gerekir. Ve artık kente ve insana saygılı düşünceler, programlar esas alınmalıdır.

BELEDİYE BAŞKANI ŞÖYLE BİRİ OLMALI

Belediye başkanının vizyonu ve bunu gerçekleştirmek için gerekli prensip ve kuralları olmalıdır. Hizmetine talip olduğu kentin,  sosyal ve kültürel özelliklerini çok iyi bilmeli, takip edilen amaçlar hiçbir zaman kişisel olmamalıdır. Belediye başkanı seçilmek için vaat ettiği tüm talepleri, seçildikten sonra, koltuğa oturduğunda da unutmamalı, yerine getirmelidir.

Makamının kapısı vatandaşa her zaman açık olmalı, ulaşılamayan değil, vatandaşla iç içe olan biri olmalıdır. Kentin ve yaşayanların sorunlarını yerinde dinleyen ve zamanında çözüm getiren biri olmalı, temsil ettiği kentteki insanlarla birlikte yaşadığını unutmamalı, onların dertlerini ve sevinçlerini paylaşarak hissetmeli ve onlardan biri olmalıdır.

 Halkın çıkarları her zaman ilk hedefi olmalı, çalışmalarını en üst düzeyde yılmadan yapmalıdır. Adil, halktan yana, şeffaf ve güvenilir olmalı, verdiği sözleri tutmalı, kararlı ve dürüst olmalı, ekip çalışmasına yatkın, önerilere ve fikirlere açık olmalı, teknolojiyi, dünyadaki gelişmeleri, kentleşme ile ilgili yenilikleri yakından takip etmeli, kendini sürekli yenilemelidir.

Yeniliklerde ve hizmetlerde öncü olmalı, olayları objektif değerlendirerek, doğru analiz etmeli ve analitik bir zekâya sahip olmalıdır. Mücadeleci bir ruha sahip olmalı ve hiçbir zorluktan yılmamalı, hızlı düşünme, karar verme ve karar alma yeteneğine sahip olmalıdır. Devrimci, modern, aydın, ileri görüşlü olmalı, sivil toplum örgütlerinin önemini benimsemeli ve çalışmalarına destek vermelidir. Kibar, anlayışlı ve uzlaşmacı bir tavır sergilemeli, cesur olup, kararlarının arkasında durmalıdır. Partiler üstü hizmet vermeli, din, dil, ırk ayrımı gözetmemelidir. Onurlu ve gururlu olmalı, tek başına değil, vatandaşıyla birlikte hareket etmelidir.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.