ADAY YAPILMAYACAKLARINI BİLİYORLAR AMA?

Seçim ufukta göründü. Yeni vekil adayları, daha doğrusu aday adayları boy göstermeye başladı. Şimdiye kadar Düzce mevzu olduğunda esamesi okunmayanların ?Düzce sevdalısı? olduğu şu günlerde kahve, lokanta ve kulisler ?milletvekili? isimleri ile çalkalanıp duruyor. Bunlardan birçoğu, aday yapılmayacağını kendisi bile biliyor. E o zaman niye aday oluyorlar der gibi dediğinizi duyuyorum. O zaman söyleyeyim;  özellikle AK Parti?de ?aday gösterilmesem de aday adayı olarak önüm açılacak? düşüncesinde birçok insan var. Aday adayı kartvizitinin bile iş yaptığı günümüzde ?bu fırsat kaçmaz? diyen insan sayısı bir hayli fazla?

Eskisi gibi değil artık seçmenin beklentisi, genç, dinamik, azimli, çalışmaya, yeniliğe açık, yeni yüzler, yeni isimlerdir. Siyasette yıllardır yıpranmış isimlere, şu an mevcut olan seçmen kesinlikle şans tanımıyor. Bıkmış insanlar, hep elini kolunu sallayıp, konuşmaktan başka icraatı olmayan, palavra atan siyasetçilerden. 

Halkın sesine kulak verin. Kazanmak istiyorsanız halkla bütünleşin ve seçmene güvenin.

Yıpranmış, dejenere olmuş, seçmenin kendisine olan inancını, güvenini yitirmiş bir Milletvekilinden ziyade, siyaseten yıpranmamış, ismi, kariyeri ve duruşu ile, kendini hizmete adayan isimler olmalı. Ufku geniş, yorgun olmayan yeni beyinlere, gençlere ihtiyacımız var. Temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp hep aynı isimleri seçmenin önüne koyma devri geçti artık.

Kimisi şöhret peşinde, kimisi reklam peşinde, kimisi daha iyi bir makam kapma peşinde, kimisi aday adayı oldum artık bir ihale veya dava verirler vs. peşinde?

Bir de her dönem milletvekili olmak isteyenler ile bir dönem veya iki dönem Milletvekilliği yapanlar var. Hala bir kere daha milletvekili olayım diye çabalayanlar var. Bir dönem hatta iki dönem milletvekilliği yaptınız da Düzce?ye  ne faydanız oldu? Demek biraz haksızlık olur. Tüm vekillerimiz az veya çok, iyi veya kötü bir şeyler yapmaya çalıştı ya da çabaladı.

81. vilayet olduğu günden beri Düzce?de eğer bugün hep aynı şeyler konuşuluyorsa bunun sorumluları, siyasiler ve siyasilere boyun eğen atanmışlardır. E tabi ki biz seçmenlerinde katkıları mutlaka vardır?

Önümüzde seçim olunca haliyle halkımız da meclise göndereceği vekilinin hangi vasıflara sahip olması gerektiğinin hayalini kurmaya başladı bile. Düzce?yi tanımayan, şehrin ekonomisini bilmeyen, düğünde, bayramda, acıda, sevinçte yanımızda olamayan vekiller istemiyoruz diyenler de var. Hiç bir şey yapamıyorsa bile derdimize ortak olan, tepeden bakmayan, kendine yakın gördüğü üç beş kişiyle oturup kalktığında herkesle oturup kalktığı zannına kapılmayan, kısaca bizden birisi olsun diyen de. Bürokrasiden gelenler ile görevleri icabı il dışında yaşayan (halkın tabiriyle ?ithal?) vekillerin arzu edildiği gibi halkla bütünleşemediğine inananların sayısı da bir hayli fazla.

Tabi ki takdir halkımızındır.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.