??Benim dediklerim aslında Benim değilmiş??

Annemizden doğduğumuzda çırıl çıplaktık,giyindiren,yediren,mübarek varlık Annelerimiz? Aslında,bizim hiçbirşeyimiz yoktu,yaşadıkça Yaradan Rabbim bizlere,emanet olarak sıhhat verdi,mal verdi,evlat verdi,takdir edilen ömür içerisinde,bunları yerli yerinde kullan,hainlik etme,ben onları,senden birgün ölüm tezkeresiyle geri alacam yani geldiğin yere geri geleceksin.Sana verdiklerimiz hesabını vermek üzere?

Şairin veciz ifadesiyle;

Ana rahminden geldik,Dünya pazarına,

Bir kefen aldık döndük,Ahiret mezarına,      diyor ya; Şu ifadeleri kaleme döken kardeşinizde sizden farksız,hani neyin var kardeşim derler,cevap olarak,ailem var,çocuklarım var,evim,arabam,param vesair,sayarız.Bunlar hep benim diye övünürüz,Elbette hepsi lazım!.. Ama her an onları,terk edecekmiş gibi hazır olmak,Ahiretteki hesaba hazır olmak çok önemli,sevgililer sevgilisi Hz.Muhammed S.A.V Efendimizin ??Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya,hemen ölecekmiş gibi ahirete hazır olmak?? mesajı varya,inanın çok anlamlı.Sevgili okuyucularım,her zaman sala haberlerini duyarız,hergün ahret seferine çıkanları duyarız.En yakınlarımızın tabutundan tutarız.Fakat bir gün bizimde tabutumuzdan tutulacağını çok defa düşünemeyiz.Ama inanın çok uzak gibi görünen,bu yolculuk olacak bir gün,Ne dersiniz?Rabbimiz gideceğimiz yolculukta bizleri imansız,amelsiz gitmeyi nasip etmesin kardeşlerim .

Bir bakıyorsunuz,O mal benim,servet benim ,araba benim,dediklerimiz,aslında bizim değilmiş,Çünkü 9-10 metre beyaz kefene girince anlıyoruz.Meğer dünyadan götürdüğümüz,kefen bizimmiş,çünkü cebi bile olmayan bazısına oda nasip olmayan ne garip bir hadise onun için ebedi hayatta lazım olacak,azığımızı hazırlamak,dünyanın velvelesine,kapılmadan aklımızı kullanarak,Yüce Allahın emirlerine sımsıkı sarılmak,yasaklarından uzaklaşmak çok mu,çok önemli:Katılır mısınız?

Şahsen çok düşündüğüm,bir emri hak vuku bulduğunda evimizin önüne davetsiz tabut ve güzel cemaatimiz,güzel insanlar geldiğinde,elleri,ayakları,beli bağlanmış,gözleri görmeyen,kulakları işitmeyen,ayakları yürümeyen,gelenlerin hüsnü zannına,duasına muhtaç olan,ne olur dostlar benim hakkımda iyi biliriz,deyinde Rabbim beni sizin hürmetinize affetsin diyen o mevtanın konuştuğunu hissediyoruz.O saygı değer Hocamın halka hitaben yaptığı konuşma ve cemaate bu tabutta yatan cansız mevtayı nasıl bilirsiniz,diye sorduğunda,o güzel insanların hep bir ağızdan iyi biliriz,iyi insandı.Allah rahmet eylesin diye ağlayan,bir cemaat,ve cemaatin duası,geriye bırakılan en güzel mirastır.Bir gazetede gördüğüm ibrete şahan bir tabloyu sizlerle paylaşmak üzere yayınlıyorum.Belki kulağımıza küpe olur diye.

 

 

 

 

AHİRET HAVA YOLLARI

Hareket yeri : DÜNYA

Varış yeri       : AHİRET

Uçuş saati      : Her an kalkabilir.

Müracat        : Kimlik kartı yeterli

İsim               : Ademoğlu

Cinsiyeti       : Toprak

Adres           : Dünya

Müsaade edilen eşyalar : 9 metre beyaz bez,Salih amel,Salih bir çocugun duası,faydalı bir ilim.

Kesinlikle yolcu,beraberinde başka bir eşyaya müsaade edilemez,mutlu ve rahat bir yolculuk için sayın yolcularımızdan Kur?an?ı,Hadis-i Şeriflerdeki talimatlara uymaları önemle rica olunur.

Not: Görevlilere verilecek formları doğru ve noksansız doldurunuz.

Ömrünü nerede tükettin?

Gençliğini nerede geçirdin

Mallarını nerede kazandın ?

Allah için ne yaptın ?

Ahiret hava yolları genel müdürlüğü yetkili müdür     ??AZRAİL??


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.