KUTLU DOĞUM HAFTASI

 

Sönmeyen güneş, solmayan gül, HZ.Muhammed S.A.V geçmişin ve geleceğin gül      bahçesi,Dünya ve Ahiretin sevgi rehberi,gönül penceresinin sisinden HZ.Muhammed'i göremiyorum diyen insan,aç gönlünü al Muhammed'in gül kokusunu,gül sevgilidir,gül güzelliktir,gül coşkudur,gül aşktır,gül sevinçtir,gül bahar muştusudur.Gül ezel ile edeb arasındaki bütün zamanların en güzelinden yansımalar taşıdığı için güzeldir.Gül rengini şehit kanından kokusunu HZ.Muhammed'in mübarek teninden aldığı için çiçeklerin sultanı ve efendisidir.Efendimizde Dünya ve Ahirette efendiler efendisidir.

Kutlu Doğumun bizlere verdiği müjdeyi küçük bir öğrenci yavrumuz,Canım Peygamberim;

Senin kucağında oturmayı isterdim

Senin yanağından öpmeyi isterdim

Keşke seni görebilseydim

Canım Peygamberim,

Güzel sesini duymak isterdim

Seninle dua etmek isterdim

Keşke seni görebilseydim

Canım Peygamberim,

dizeleri Merhum Ali Ulvi Kurucu'nun Ruhum sana aşık ,sana hayrandır EFENDİM.Bir ben değil,alem sana kurbandır EFENDİM sözleriyle Müslümanların özel hasretine mazhar olmuştur.Kainatın Efendisi'nin Dünyay'yı şereflendirmesiyle fert ve toplumların kabuk değiştirmesiyle,merhametten yoksun gönüllere rahmet,şefkat,sevgi ve hoşgörü tohumları serpiştirilerek gönüllerde taht kurmuştur.Medine'nin güzel ikliminden dünyaya medeniyetin ulaşması Kutlu Doğum vesilesiyle zirveye yükselen bu sevgi seliyle Yüce ALLAH'ın  seni alemlere rahmet olarak gönderdim Ayetinin anlamıyla kendisine uzanan elleri söylenen kötü sözleri,yapılan ızdıraplara rağmen af edici tavrı ,kendisine emin ,güvenilir insan imajını vermiştir.Hayatı boyunca herkese ve her kesime gülen,küçüklerle küçük,büyüklerle büyük olan her kesimi kucaklayan bir Peygamberdir.Rabbimiz buyuyor ki;Habibim, sen haşin ve sert olsaydın etrafında cemaat bulamazdın,Ayetinin muhatabı Peygamberimizin hayatını,yaşantısını kutlu doğum vesile edilerek yeniden okumamıza,ailede,sokakta,komşulukta,akraba ve devlet dairesinde nasıldı!..

Oksijen gibi küçükten büyüğe her kesimin O önder,örnek Son peygamberimizi tanımaya Ne Dersiniz..?  En güzel sadakanın güler yüzün olduğunu,Komşusu aç iken tok olan bizden değildir,İman etmedikçe Cennete giremezsiniz,Birbirinize sevmedikçe iman etmiş olamazsınız,İki günü birbirine musavi olan aldanmıştır,Kıyamet kopacağını duysan bile elindeki ağacı dik,Eline diline beline sahip ol. Peygamberimiz der ki; Beni ne kadar seviyorsun Ya Ömer..! Seni malımdan,aile ve çocuklarımdan çok seviyorum. --Hayır,beni canından da çok sevmedikçe kamil imana sahip olamazsın sözleri,bulutlar gibi rahmet yüklüdür. Onu, hayatımızın her karesinde aramamız gönlümüze, evimize, işyerimize,sokağımıza,üzüntülü zamanlarımızda yani ömrümüzün süsü,gönüllerimizin süruru,hoş bir Peygamber.Yüce Rabbimizin,O sizin üzerinize çok düşkündür.Ayetinin anlamı,anasının karnında ümmetim,doğduğunda ümmetim,hayatında ümmetim,vefat ederken HZ.Cebrail'e ,Ya Cebrail,Ümmetim Ahirette ilk önce Yarab!Ne hanımımı,ne kızımı,ne torunlarım Hasan ile Hüseyinimi,Ümmetimi,Ümmetimi bana bağışla diyen bir Peygamberin ümmetleri olarak seneden seneye Kutlu Doğum'la değil sadece ,Bir ömür boyu onu sevmek,onun getirdiği prensiplerle sevgimizi taçlandırmak en mantıklısıdır.

O zaman muhabbetten Muhammet oldu hasıl,Muhammetsiz Muhabbetten ne                    hasıl. Aşıklar sultanı MEVLANA    Onun vasıflarını devamlı durmadan söylesem,yüzlerce kıyamet geçerde,O yine    bitmez.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.