Gönül Pınarı

Bir müddet ara verdiğim haftalık sohbetime bugünden itibaren başlıyorum. Köşemde , önce kendi nefsime sonra , sizin gibi güzel insanlara seslenmek istiyorum.

   Sevgili okuyucularım, bir söz vardır ; Dünya devre mülk gibidir. Günümüz dolunca insanı hadi bakayım burada kalışınız bu kadar derler. Hepimiz için böyle bir son var . Takdir ederseniz Hz. Mevlana?nın tespiti , güneş yüksekte , gölgesi aşağıdadır . yükseklerde olduğunu zanneden insanlar aldanmışlardır. Yeryüzünde kalıcı eser bırakmamışsa ( Ne incinmiş , ne de incitmiş)prensibini kendine hayat tarzı edinmiş düşünceli bir o kadar da zarif olmak gönül kazanmak bir ayrıcalıktır. Yazı köşemden seslenirken ;

Dosttan dosta gider mesaj,

Kimi zaman selam bildirir

Kimi zaman sevgi anlatır

Kimi zaman derdi paylaşır,

Kimi zaman unutulmadığını hissetirir.

     Bak şu Cuma günün de dualarımdasın, bende senin dualarında olmak istiyorum dizeleri insan için yarım elma gönül alma değil midir ?

Hz. Mevlana der ki ;

Kaderimi ben seçmedim

Rabbim ikram etti Elhamdülillah ..!

İyiyim desem yalan olur

Kötüyüm desem inancıma dokunur

En iyisi şükre vurayım dilimi

Belki zaman kalbim kurtulur.

Duam belli duyan belli

Gerisi takdir-i ilahi ?diyor gönül erbabı sevgili okuyucularım.

Hiç çekinmeden bizi bizden daha iyi bilen kudret ve azameti büyük olan  , Ey benim güzel Allahım benim senden istediklerimi değil ,senin benden görmek istediklerini bana aileme , çocuklarıma ve bütün Müslümanlara ikram eyle rabbim , deme insan için bulunmaz bir deryadır.

Çoğu insanlar kendilerine nasip ettiği türlü nimetleri hoyratça kullanırlar , bu makam olur , zenginlik olur şöhret olur ama gün gelince denizin üzerindeki köpükler gibi , söner ve solar giderler ama unutulmayan ölümsüz yatırıma dönüştürülmemiş bir hayat insana külfettir. Nimet haline dönüştürmek insanın elindedir. Sevgililer sevgilisini şu muhteşem hitabına hep beraber kulak verelim . Bugün içinizde hasta ziyareti yapan var mı ?

Bugün içinizde yetimin başını okşayan var mı ?

Bugün içinizde ihtiyaç sahibinin ihtiyacını gideren var mı ?

Bugün içinizde cenazeye giden var mı ?

Sözlerinin karşılığında bir tek kişi elini kaldırarak ben ya resulallah demişti . O güzel insan  Hz. Ebubekir (r.anh) idi. Hesaba çekilmeden önce ilk önce kendinizi hesaba çekin sözü yüce Rabbımızın hitabıdır. Bir bilim adamı şöyle der :

Her beşik içindekine sorar ( Nereden)

Her kefen içindekine sorar ( Nereye)

Bu kadar yakın olan gidiş ALLAH ?a dönüş demektir. İsterseniz Hz. ALİ( r.an) dan altın sözler dinleyelim.

Paslana gönlümüz ferahlasın ne dersiniz.

Öldükten sonra yaşamak istiyorsanız ölmeyen eserler bırakınız bilmeyerek konuşmakta hayır olmadığı gibi , bildiği halde susmakta da hayır yoktur.

Her yaranın ilacı vardır da kötü huyun ilacı yoktur.

İki yabancı Bilim Adamını güzel tespiti: ölümün bizi nerede beklediği değil , iyisimi biz onu her yerde bekleyelim ( Montain)

Kalp ne ile dolu ise , dudaklardan o dökülür ( Gothe)

Kötüyü değil kötülüğü yol etmeli iyi insanlar anack böyle çoğalır. (Tolstoy)

Menfaat sandaliyeye benzer başında taşırsan seni küçültür ayağının altına alırsan seni yükseltir.( Cenap Şahabettin )

Biri sana kötülük ederse unut ama; sen birine kötülük  edersen hiç unutma ( Halil cibran )

Peygamberimiz (sav) bir sahabe ya resülallah ben iyilik yapıyorum karşılığında kötülük görüyorum sorusuna peygamber efendimiz (sav)sen yaptığın iyiliği karşılık almak için yapma iyiliğe devam . Yüce Allah onun mükafatını sana dünyada ve ahirette ikram edecektir BUYURMUŞTUR. Sevgili okuyucularım sözlerimi şu güğzel dua ile bitirmek istiyorum:

 Allahım beni iyilik işledikleri zaman sevinen ve kötülük yaptıkları zaman bağışlanma dileyen kullarından eyle yarabbi..

CUMANIZ MUBAREK OLSUN SELAM VE DUA İLE ?

DÜZCE TV GÖNÜL SOHBETİ PROGRAMCISI :

İBRAHİM ÖZDEDE  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.