10 Binden fazla aşı yapan eğitimci

 

Kim bu arkadaş? İsmi Mehmet Malakçıoğlu.  Fen Bilgisi öğretmeni! Nerede görev yapıyor? Uzunmustafa ilkokulunda. Eee nereden çıktı şimdi bu aşı işi?

 

Adam öğretmenliğinin dışında ama biraz da branşına uygun olarak aşı işine merak salmış. Ağaçlara aşı yapıyor. Kendisiyle tanıştım !

 

- Hocam dedim bu işi kaç yıldan beri yapıyorsun?

- Yaklaşık 10 yıldan bu yana bu işi yapıyorum dedi.

- Bugüne kadar kaç meyve ağacı veya fidanına aşı yaptın diye sordum?

- 10 bini geçmiştir dedi !

- Hocam dedim bu işi okul bahçeleri için hiç düşündün mü ?

- Ben dedi kendi okulumun bahçesinde böyle bir çalışma yapıyorum zaten. 250 ortaklı fidan diktim dedi !

- Tüm okul bahçeleri için böyle bir şey yapılamaz mı diye sordum ?

- Neden olmasın ki, ben zaten yapıyorum, her zaman hareket halindeyim dedi. Bu iş bir proje dahilinde olmalı, tüm okul bahçeleri düşünülmeli, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler bu işe ortak edilmeli dedi.

- Bu işin sonunda ne olur, insanlar ne kazanır bu işten diye sordum ?

- Dostluğu geliştirir. İnsanlarda ağaç sevgisi gelişir, gerektiğinde ağaçlara aşı yapmayı, ağaç ve meyve çeşitlerini, ağaçları budamayı, verimli meyveciliği öğrenir. Yeşilliği, unutulmaya yüz tutmuş aşıcılığı öğrenir. Öyle bir şey öğrenir ki en erken meyve veren ağaçtan, en geç meyve veren ağaca kadar her çeşidi öğrenir ve imkanı varsa yılın her ayında meyveden istifade eder. Her şey bir tarafa da dikilen ağaçlardan kurtların, kuşların istifade edeceğini, bilinçli ve disiplinli yaşamayı öğrenir. Bunun faydası anlatılamayacak kadar çoktur dedi !

Mehmet Malakçıoğlu  öğretmen arkadaşımı başkalarına sordum aldığım cevap;

Düzce?de kimin bahçesinde hangi tür ağaç var bilir! Kimseye sormadan ağaçlara aşı yapar! Yani Mehmet öğretmene görev vermeye gerek yok o zaten ne yapacağını biliyor ve yapıyor.

Yapılması gereken şey; Ondan istifade etmek! Nasıl? Bunu, istifade etmesi gerekenler bilecek! Önce bakacak ve görecek ! İhtiyaç olduğunu bilecek! Akıl edecek !

Peki neden böyle bir yazı yazma ihtiyacını hissettim ? İnanınki ben de bilmiyorum! Ama güzel ve örnek alınması gereken bir davranış değil mi?

Şu anda yetkili birisi olsam Düzce adına bu adamdan istifade ederdim!

 Esen kalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.