Şaguç Köprüsüne Dönüş!

Bilindiği gibi Düzce?nin içinden geçen Asar Deresinin üzerindeki köprüler yıkıldı ve üzerine yenileri yapıldı. Yok efendim bu köprüleri DSİ yaptı, yok canım Düzce Belediyesi yaptı gibi herkes kendisine göre bir değerlendirme yaptı. Çabuk yapılmadı, geç yapıldı, hala yapımı devam ediyor vb. eleştiriler yapıldı. Öyle veya böyle oldu onu geçtik.

Şimdi sürücülerden gelen önemli bir eleştiri var. Eski garajın olduğu yerden Şaguç köprüsü istikametine doğru giden araçlardan, Şaguç köprüsüne sağa dönüş yapan sürücüler tam orada belirgin bir işaret veya bir düzenleme yapılmasını istiyorlar. Neden? Tam sağa dönüş yapıldığında köprünün üzerinde bulunan kaldırıma mı, köprüye mi giriş yapılıyor belirgin değil diyorlar!

Devlet, Çocuğunu Özel Okula Gönderen Veliden Neden KDV Alır ki?

Bir ilkokul öğrencisinin devlete olan maliyetinin yıllık yaklaşık 10 bin tl civarında olduğu söyleniyor. Bu duruma göre çocuğunu özel okula veren bir veli, devleti yıllık 10 bin tl ödemekten kurtarıyor.

Özel okula çocuğunu gönderen velilere devlet, okul çeşidine göre değişik oranlarda teşvik veriyor. Diyelim ki ben çocuğumu özel okula göndereceğim. Bunun karşılığında 10 bin TL ödeyeceğim. Devlet bunun diyelim ki 3 bin tl. sini okula ödeyecek, ben de kalan 7 bin TL sini okula ödeyeceğim. 

Ben çocuğumu kanunen okutmak zorundaysam çocuğumu ha devletin okuluna göndermişim,  ha özel okula göndermişim ne fark eder ki? Özel okula göndereceksem, cepten para ödeyeceksem ve devlet bana bu konuda nasıl ki teşvik veriyor ödeme yükümü hafifletiyorsa KDV yi de almasın! Çünkü özel okula para ödediğimde bana fatura kesiyor ve %8 de KDV kesiyor. Bu para tüketici olarak benden çıkıyor!

Yaptığımız alışverişlerde nasıl ki ekmekten KDV alınmıyorsa, eğitimde de özel okula çocuğunu verip para ödeyen veliden KDV alınmamalı.

Hem özel okula çocuğunu veren veliye teşvik vereceksin, hem de veliden KDV alacaksın! Bu doğru değil. Çünkü KDV dönüp dolaşıp tüketicinin yani velinin cebinden çıkıyor!

Hoşça kalın


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.