Düzce Valisi Ortak Akıl Toplantısı Yaptı!

07.10.2015 tarihinde ?Düzce?nin Sorunları ve Ortak Akıl? ve buna benzer bir yazıyı daha önceki yıllarda kaleme almıştım.

?İl olmazdan önce ilçemizdeki kaymakamlardan bazıları, her ay düzenli olarak mahalle ve köy muhtarlarını Gençlik Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda toplardı. 

Her ay bir il müdürü kendi kurumunu tanıtır ve o kurumla ilgili problemler muhtarlardan alınırdı. Çok da faydalı olurdu. Hem muhtarlar bir araya gelir birbirlerini görür yakından tanırlar, hem fikir alışverişinde bulunurlar, hem de kurumlar ve kurum müdürleri birbirlerini daha yakından tanımış olurlardı. Aynı format biraz daha genişletilerek veya değiştirilerek ilimiz için uygulanamaz mı?

??

Şeklinde devam eden bir köşe yazısı yazmıştım.

25.11.2015 tarihinde İlimiz valisi Ali Fidan nihayet bir ilke imza atarak köy muhtarları ile il müdürlerini bir araya getirdi.

Toplantıya; Düzce Valisi Ali Fidan, İl Genel Sekreteri Muharrem Tozan, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve  İl Genel Meclisi Grup Başkanı Cahit Aydın, İl Genel Meclis üyeleri, Düzce?de görev yapan il müdürleri, şube müdürleri, merkez ilçeye bağlı köy muhtarlarının tamamının bir arada olduğu geniş bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan çalışmaların, yaşanan sorunların ve diğer tüm konuların birebir muhatapları önünde konuşulduğu toplantı öncesi açıklama yapan Vali Ali Fidan, yavaş yavaş yatırım sezonunun sonuna gelindiğini ve her alanda yaşanan eksikliklerin tespiti için bir araya geldiklerini ifade etti.

Köy muhtarları ile il müdürlerini bir araya getiren Vali Ali Ali Fidan, tüm sorunları ve çalışmaları dinledi. Ayrıca yaptığı açıklamada ise özellikle eğitim, gençlik ve spor, güvenlik ve sosyal yardımlaşma konularına dikkat çekti!

İşte olay bu! Derdi olanlar hiç kimseyi araya koymadan ilin en yüksek makamı olan valilik makamına bizzat anlattı. Yok ona söyledim, yok buna söyledim yok. Yıllardan beri olması gereken buydu zaten. Yıl boyunca ne yaptık, neleri yapamadık, yapamadıklarımızın sebebi nedir. Bunlar tespit edildi.

Vali Ali Fidan Özel İdare olarak çok fazla sayıda hizmetler yapıldığını, bu sene bereketli ve verimli bir yıl olduğunu hem yol anlamında, hemde içme suları anlamında rekor sayılabilecek hizmetlere imza atıldığını dile getirdi. Emeği geçen arkadaşlara, il özel idaresinin bütün çalışanlarına teşekkür etti. Milletvekillerine de ayrıca teşekkür etti.

Toplantıya katılanların görüşleri alındı. Güvenlikten eğitime, sağlıktan, tarıma, dini hizmetlerden, gençlik spor hizmetlerine, sosyal hizmetlere kadar köyler esas alınarak ancak daha çok merkez ilçede hizmetler bakımından değerlendirme yapıldı. Köylerde yapılan hizmetler bakımından muhtarların sorunları dinlendi.

Vatandaşın ayağına götürülen sağlık hizmetleri, evde bakım hizmetleri konusu anlatıldı. Aksayan bir takım şeyler varsa bildirilmesi istendi. Dolayısı ile genel bir değerlendirme yapıldı.

 

Vali Ali Fidan özellikle uyuşturucu ile mücadelede spor etkinliklerinin önemine vurgu yaptı. Sosyal Hizmet konusunu da çok önemsediğini belirten Vali Fidan, muhtarlardan şu istekte bulundu:

 

?Köyünüzde herhangi bir ihtiyaç sahibi olan aile varsa bundan haberimiz olsun. Devletimizin imkanları var. Bize bilgi vermeniz lazım. Sadece bizim çalışmalarımız yetmez. Köyü en iyi bilen sizlersiniz. Bu, hepimizin görevi! Sizden özellikle bizi bilgilendirmenizi istiyorum.?

İlin Valisi, İl Müdürleri, Muhtarlar, Siyaset hepsi bir arada. Düzce?yi yöneten devlet aklı ve icranın başındaki siyaset aklı bir arada! Bu toplantılar faydalı toplantılardır. Her zaman yapılmalıdır. Sayın valimizi tebrik ediyorum. Hoşçakalın.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.