Körpeşler Köprüsü Nihayet Yapılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Kara Hacı Musa Mahallesi içinden geçen ?Karaca Deresi? üzerine ?2 adet yeni köprü? yapılması için söz ve talimat verdi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu 15.01.2016 tarihinde ilimizi ziyaret etti. Bakan Veysel Eroğlu Düzce Kara Hacı Musa Mahallesi içinden geçen ?Karaca Deresi? üzerine 2 adet yeni köprü yapılması için söz verdi. Bu köprüleri güzel bir şekilde yapalım. Tarihi eser gibi olsun. Sürekli hatırda kalalım. Hatta bu köprülerin son taslaklarını bana gösterin ?ben de onay vereyim" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Düzce'ye gelerek Samandere Şelalesi'nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve tesislerin açılışını gerçekleştirdi.

Bir dizi ziyaret ve açılışlar gerçekleştirmek üzere Düzce'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş?in de hazır bulundukları kahvaltının ardından basın mensuplarına, "Düzce'ye her geldiğimizde birçok proje ile geliyoruz. Ben Düzce'yi seven biriyim. Daha önce 24 proje ile geldik. Bunun 19 tanesini tamamladık. Kalanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi ise 19 yeni proje ile geldik. Biz sözümüzün eriyiz. Verdiğimiz sözleri tutuyoruz. ?Karahacı Musa benim kütüğümde yazıyor.? Düzce'de böyle bir yer var. Eroğlu, Kara Hacı Musa Mahallesi içinden geçen Karaca Deresi üzerine 2 adet yeni köprü yapılması için ayrıca söz verdi. Köprünün bir tanesi Hamidiye-Körpeşler köprüsü, diğeri ise Memur-Sen konutlarından Akınlar mahallesi yönünde Memur-Sen konutlarının bitiminden sola dönülen yolun sonunda Yeni Mahalle tarafına geçiş köprüsü.

Köprülerle ilgili bugüne kadar yazılan yazılar:

26.11.2012 tarihinde ?Nasıl Bir Belediye Başkanı?? isimli köşe yazısı?

?  Hamidiye Mahallesi ile Körpeşler Mahallelerini birbirine bağlayan ve yıllardan beri halk otobüslerinin veya araç sahiplerinin çilesi haline gelen, adeta işkence köprüsü görüntüsü veren, birbirinin devamı gibi görünen, görüntüsü çirkin, dar ve birbirine çapraz iki köprüyü düzeltilmeli

23.03.2015 tarihinde ?Ağır Aksak Giden İşlerin Sorumlusu Kim??isimli köşe yazısı?

Halktan gelen şikayetler dikkate alınmalıdır. Bilinmelidir ki gören gözlerimiz, duyan kulaklarımız vardır! Hamidiye Mahallesi ile Körpeşler Mahallelerini birbirine bağlayan ve yıllardan beri halk otobüslerinin veya araç sahiplerinin çilesi haline gelen, adeta işkence köprüsü görüntüsü veren, birbirinin devamı gibi görünen, görüntüsü çirkin, dar ve birbirine çapraz iki köprü düzeltilemez mi? Bu köprüleri kim yapacaksa yapsın artık. Bu köprülerin yapılması için ilgili muhtarlar neden gereğini yapmaz? Şayet yapmışlarsa Belediye veya DSİ neden harekete geçmez? Bu köprüler gereksizse yıkalım gitsin! Gerekliyse bir an önce yapılsın! Çünkü burası Körpeşler, Arapçiftliği, Sarayyeri, Kadıoğlu, Kaymakçı, Taşköprü ve birçok mahalle veya köyü birbirine bağlayan köprülerdir?

23.11.2015 tarihinde ?Körpeşler Mahallesindeki Köprüler Ne Zaman Yenilenecek?? isimli köşe yazısı?

?

Hamidiye mahallesinin bitiminde, Körpeşler mahallesine gidebilmeniz için ?birbirine çapraz? iki adet köprüden geçmek zorundasınız. Bu köprüler dar ve bakımsız. Bu köprülerden haftanın yedi günü her yarım saatte bir halk otobüsleri geçer. Halk otobüsleri bu köprüyü geçerken çok zorlanıyorlar. Halk otobüsü karşıdan bir araç geldiğini görürse ya bekleyecek, ya da karşıdan gelen araç halk otobüsünü gördüğünde o bekleyecek. Karaca Deresinin üzerindeki bu köprülerin yenilenmesi veya genişletilmesi işi ile kim ilgileniyor? Siyaset kurumu mu, Devletin ilgili kurumları mı, yoksa mahalle muhtarlığı mı?

08.01.2016 tarihinde ?2015 Yılından Akılda Kalanlar! (5)? isimli köşe yazısı?

Körpeşler mahallesinde, Karaca deresinin üzerindeki çapraz iki köprü ne zaman yenilenecek? Hamidiye Kız Kur?an Kurs binasının az ilerisinde, Körpeşler mahallesine gidebilmeniz için ?birbirine çapraz? iki adet köprüden geçmek zorundasınız. Bu köprüler dar ve bakımsız. Bu köprülerden haftanın yedi günü her yarım saatte bir halk otobüsü geçer! Köprülerin bu halinden kimse rahatsız olmaz mı? Yenilenmesi düşünülmüyor mu?

 

Merkezi hükümet veya bazı Belediyeler kararlar alıyor. Alınan kararlar hemen uygulamaya konuluyor. Bu durum insana heyecan veriyor. Mesela İstanbul Boğazına?Asma Köprü? yapılacak diye bir karar alınıyor yapılıyor. ?Marmaray? yapılacak diye bir karar alınıyor yapılıyor. ?Deniz üzerinden yol? yapılacak diye bir karar alınıyor yapılıyor. Bütün engellemelere rağmen ?Alt ve Üst geçitler? yapılacak deniliyor yapılıyor! Dünyanın en büyük ?Hava Alanı? yapılacak deniyor yapılıyor. ?Kanal İstanbul? yapılacak deniyoryapılıyor! Karaca Deresi üzerine 2 adet köprü sözü verilmiş. Neden olmasın?

Verilen bu söz, bugüne kadar alınamaz mıydı?  Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu?na ve bu iş için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz!

Hoşçakalın.

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://www.duzcetv.com sorumlu tutulamaz.